Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Holger Rune are o pasiune nebună pentru tenis! Dezvăluirea lui Mouratoglou spune totul

Nicu Savin

Publicat 16/04/2023 la 12:59 GMT+3

Holger Rune va juca azi finala Mastersului de la Monte Carlo împotriva lui Andrey Rublev. Danezul a avut o ascensiune fulminantă în ultimele luni, iar Patrick Mouratoglou, fostul său colaborator, pune acest lucru pe seama pasiune extraordinare pe care tânărul o are pentru tenis. Francezul a dezvăluit că atunci când nu e pe teren, Rune urmărește tenis la TV, ceea ce e un lucru oarecum atipic.

ATP Monte Carlo | Rezumatul partidei epice dintre Holger Rune și Jannick Sinner

Holger Rune este printre cei mai buni jucători din nou val în tenisul mondial. Danezul a scos capul în lumea sportului alb anul trecut, atunci când și-a trecut în palmares 3 trofee ATP, la Munchen, Stokholm și Paris, ultimul fiind un turneu Masters.
Astăzi, Rune va avea ocazia să câștige al doilea său titlu la un turneu de 1000 de puncte, urmând a juca finala de la Monte Carlo, contra lui Andrey Rublev. În ultimele luni, danezul l-a avut în staff pe Patrick Mouratoglou, care "a devenit liber" după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj. Antrenorul francez i-a urmărit îndeaproape ascensiunea lui Rune și crede că aceasta se datorează decdicării fantastice a acestuia pentru tenis. Dacă alți jucători preferă alte activități în timpul liber, danezul este ahtiat după sportul alb și își petrece mult timp în fața televizorului, uitându-se la tenis.
"Holger Rune este un tânăr extrem de concentrat pe tenis. Tenisul este viața lui. El se gândește doar la asta. În trei sferturi din timp când nu joacă tenis, ghiciți ce face. Se uită la tenis! Sunt mulți oameni care pot spune că este prea mult. Eu cred exact contrariul. Cred că oamenii excepționali sunt pasionați, care își trăiesc activitatea permanent și care sunt complet impregnați de ea, iar la el este un asemenea caz.", a spus Mouratoglou pentru Eurosport.

Holger Rune - Andrey Rublev, marea finală de la Monte Carlo

Holger Rune și Andrey Rublev s-au mai întâlnit de două ori până acum, fiecare câștigând câte un meci. Danezul s-a impus în optimile de la Paris-Bercy, în 2022, iar rusul și-a luat revanșa în startul acestui sezon, la Australian Open. Cei doi s-au întâlnit în optimi, iar rusul s-a impus dramatic, cu 11-9 în tie-break-ul din decisiv, după ce salvase două mingi de meci la 5-6 în setul 5.
Rune și-a adus aminte de acel meci și nu s-a ferit să afirme că Rublev a avut noroc la punctul de meci, unul în care a fost ajutat de banda fileului. Danezul a recunoscut totuși că Rublev a meritat victoria și a vorbit la superlativ despre rus înaintea finalei de la Monte Carlo.
"Rublev a jucat și azi (n.r. sâmbătă) trei seturi, așa că trebuie să-și simtă puțin picioarele obosite, sau așa sper. Nu știu, va fi grozav. Am jucat de două ori între noi și suntem la egalitate, așa că va fi foarte interesant. Da, a fost foarte norocos la Australian Open. Știi, până la urmă, punctul de meci a fost o lovitură care a atins banda fileului și a căzut în partea mea de teren. Deci, să fiu sincer, a fost noroc. Dar a meritat să câștige și cu siguranță a fost norocos pentru asta, așa că felicitări lui. Trebuie doar să uit acel moment și să merg mâine încrezător, pentru că din nou joc împotriva unuia dintre cei mai buni jucători din lume. El a arătat asta în ultimele sezoane, a fost mereu în primii 5 sau 6. Prin urmare, trebuie să dau tot ce pot și trebuie să fiu concentrat pentru că nu-mi va face cadouri.", a spus Rune la conferința de presă.
Rublev a jucat în prima semifinală, astfel că nu știa pe cine va întâlni în ultimul act. Totuși, rusul a prefațat un eventual duel cu Rune și a spus că va fi un meci infernal, pentru că danezul are un joc variat: "Holger este un jucător care aleargă mult și citește foarte bine jocul. Nu-ți dă niciun ritm, încearcă scurte, lovește cu putere maximă sau urcă la fileu".
Finala de la Monte Carlo dintre Holger Rune și Andrey Rublev va fi în direct pe Eurosport 2 și aplicația Eurosport de la ora 15:30.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo