Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Situație atipică la Mastersul de la Monte Carlo! Premieră după 18 ani la turneul din Principat

Nicu Savin

Actualizat 15/04/2023 la 08:29 GMT+3

Mastersul de la Monte Carlo se apropie de final și un singur lucru e cert, acela că vom avea un campion în premieră la prestigioasa întrecere din Principat. Niciunul dintre semifinaliști nu au mai câștigat vreodată pe zgura monegască. Mai mult, niciunul nu a fost printre primii 4 capi de serie, lucru care nu s-a mai întâmplat din 2005, anul în care Rafa Nadal își începea hegemonia.

Holger Rune à Monte-Carlo

Credit imagine: Imago

Mastersul de la Monte Carlo a ajuns aproape de final. Astăzi vor avea loc semifinalele, iar mâine marea finală. Absența lui Rafa Nadal sau Carlos Alcaraz, precum și eliminările premature ale lui Djokovic sau Tsitsipas, foști campioni în Proncipat, aduc în prim plan o situație rară pentru un turneu atât de important.
În primul rând e clar că vom avea un câștigător în premieră. Niciunul dintre cei 4 semifinaliști nu a câștigat vreodată turneul. Mai mult, Jannick Sinner și Antrey Rublev nu au în palmares niciun trofeu la un turneu Masters. Rune și Fritz au câte un asemenea succes, danezul câștigând anul trecut pa Paris-Bercy, iar americanul la Indian Wells. Așadar, indiferent de cine va câștiga, e 100% sigur că vom vorbi despre un jucător care se impune prima dată în carieră la un Masters pe zgură.

Mastersul de la Monte Carlo | Din 2005 nu s-a mai întâmplat ca primii 4 capi de serie să fie eliminați înainte de semifinale

În ceea ce privește competiția de la Monte Carlo, Andrey Rublev este cel mai "experimentat". Rusul a făcut finală acolo, în 2021, când a cedat în fața lui Stefanos Tsitsipas cu un dublu 3-6. Pentru ceilalți 3 semifinaliști, atingerea acestei faze reprezintă deja cea mai bună performanță a carierei la Monte Carlo.
Eșecurile suferite de principalii favoriți aduc în prim plan o situație atipică pentru prestiogioasa competiție din Principat. Pentru prima dată în ultimii 18 ani, niciunul dintre primii 4 capi de serie nu ajunge în careul de ași. Djokovic, Tsitsipas, Medvedev și Ruud au avut acest statut, dar primii 3 au fost eliminați în sferturi, iar cel de-al 4-lea a părăsit competiția chiar din optimi.
Ultima dată când se întâmpla o situație similară era în 2005. Atunci, în semifinale ajungeau Richard Gasquet (venit din calificări), Juan Carlos Ferrero (wild card), Guuillermo Coria (cap de serie 6) și Rafa Nadal (cap de serie 11). Ultimii doi și-au disputat și trofeul. Rafa s-a impus în 4 seturi (doar din 2007 s-a trecut la formatul cel mai bun din 3 seturi), succes care a reprezentat startul unei dominații cum nu a mai existat alta pe zgura monegască. Ibericul a cucerit în total 11 titluri la Monte Carlo: între 2005-2012 și între 2016 și 2018.
De când Nadal a câștigat prima dată la Monte Carlo, doar 4 jucători au mai reușit să se impună în Principat: Novak Djokovic (2013 și 2015), Stan Wawrinka (2014), Fabio Fognini (2019) și Stefanos Tsitsipas (2021 și 20222).
Programul semifinalelor de la Monte Carlo
  • Andrey Rublev - Taylor Fritz (ora 14:30)
  • Jannick Sinner - Holger Rune (ora 16:30)
Toate partidele turneului Masters de la Monte Carlo sunt în această săptămână în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo