Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alexander Zverev a răbufnit, după debutul cu dreptul la Monte Carlo: "Să fiu sincer, m-am săturat"

Nicu Savin

Actualizat 10/04/2024 la 16:02 GMT+3

Alexander Zverev a debutat cu succes la Mastersul de la Monte Carlo, calificându-se fără probleme în optimi, după ce l-a învins în două seturi pe Sebastian Ofner, scor 6-3, 6-4. La conferința de presă de după meci, germanul a fost vizibil deranjat când a fost întrebat dacă simte că forma sa se apropie de cea de dinaintea accidentării grave de la Roland Garros 2022.

Alexander Zverev of Germany plays Christopher O'Connell of Australia during the BNP Paribas Open at Indian Wells Tennis Garden on March 08, 2024 in Indian Wells, California

Credit imagine: Getty Images

Alexander Zverev a avut o primă parte de sezon oscilantă, în care a făcut semifinale la Australian Open și Miami sau sferturi la Indian Wells, dar a și suferit câteva eșecuri neașteptate, precum cele cu Thompson la Los Cabos sau Altmaier la Acapulco.
Germanul are așteptări mari de la sezonul de zgură, iar debutul a fost ideal. În turul 2 al Mastersului de la Monte Carlo, Zverev a câștigat fără probleme în fața lui Sebastian Ofner, scor 6-3, 6-4, dar starea de spirit pozitivă i-a fost stricată de un jurnalist la conferința de presă.
Al 5-lea jucător al lumii a fost extrem de deranjat când a fost întrebat dacă forma sa se apropie de cea în care se afla în momentul accidentării grave pe care a suferit-o în semifinala cu Rafa Nadal de la Roland Garros 2022, care l-a ținut departe de tenis jumătate de an. Zverev a spus că s-a săturat să răspundă la această întrebare și a insistat că este pe drumul cel bun, din moment ce se află în top 5 mondial.
"Să fiu sincer, m-am săturat să răspund la această întrebare. Am fost întrebat asta de atâtea ori. Cred că doar câștigând astfel de turnee te întorci la cel mai bun nivel, dar, în același timp, sunt deja numărul cinci în lume. Nu cred că joci un tenis rău când ești numărul cinci în lume. Deci cred că sunt pe drumul cel bun. Am impresia că ajung mai regulat la ultimele faze ale marilor turnee", a spus Zverev, citat de welovetennis.fr.

Alexander Zverev - Stefanos Tsitsipas, cel mai tare duel din optimile de la Monte Carlo

După acea accidentare teribilă, Zverev a mai câștigat numai două turnee, de mai mică anvergură, la Chengdu și Hamburg, anul trecut. Germanul a ajuns de câteva ori în fazele avansate ale turneelor de Grand Slam, dar a clacat în momente cruciale, cum s-a întâmplat și în acest an la Australian Open, când a avut 2-0 la seturi în semifinala cu Medvedev, dar a părăsit terenul învins.
La Monte Carlo, Zverev este la a 8-a participare, iar cele mai bune performanțe le-a obținut în 2018 și 2022, când a ajuns până în semifinale. La ediția de acum doi, drumul său către ultimul act a fost blocat de Stefanos Tsitsipas, iar germanul are acum șansa revanșei, pentru că îl va întâlni pe elen în optimi.
Campionul din 2021 și 2022 s-a distrat azi cu argentinianul Tomas Martin Etcheverry, pe care l-a învins cu 6-1, 6-0. Partida dintre Zverev și Tsitsipas se anunță una dintre cele mai tari din faza optimilor la turneul din Principat. Cei doi jucători s-au duelat de 14 ori până acum, iar grecul conduce cu 9-5 la directe (4-1 pe zgură). Ultima confruntare dintre Zverev și Tsitsipas a avut loc la începutul acestui an, la United Cup, iar Zverev s-a impus atunci cu un dublu 6-4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo