Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jannik Sinner sfidează toate regulile nescrise din tenis: "Nu înțeleg cum a reușit asta în 5 zile"

Nicu Savin

Publicat 11/04/2024 la 12:23 GMT+3

Jannik Sinner are o singură înfrângere în 2024 și a început perfect și sezonul de zgură, surclasându-l pe Sebastian Korda în turul doi de la Monte Carlo, scor 6-1, 6-2. Paolo Bertolucci, fost număr 12 ATP și câștigător al Cupei Davis cu Italia, s-a declarat uimit de cât de bine s-a adaptat la zgură al doilea jucător al lumii.

Italy's Jannik Sinner gestures as he plays against US Sebastian Korda during their Monte Carlo ATP Masters Series Tournament round of 32 tennis match on the Rainier III court at the Monte Carlo Country Club on April 10, 2024.

Credit imagine: Getty Images

Jannik Sinner a avut o primă parte de sezon fabuloasă, în care a câștigat titlurile la Australian Open, Rotterdam și Miami și a făcut semifinală la Indian Wells, unde a fost învins de Carlos Alcaraz. Chiar dacă anumiți specialiști nu îi dau prea mari șanse la victorii mărețe în sezonul de zgură, italianul are suficiente atuuri să performeze și pe cea mai lentă suprafață din tenis.
La Monte Carlo, Sinner a debutat cu o victorie categorică, 6-1, 6-2 contra lui Sebastian Korda, iar jocul prestat l-a uimit pe Paolo Bertolucci, unul dintre cei mai importanți tensimeni din istoria Italiei, actualmente expert la Sky Sport.

Jannik Sinner i-a uimit pe specialiști prin evoluția sa în primul meci de la Monte Carlo

De obicei, trecerea de la hard la zgură e dificilă pentru jucătorii care nu se simt tocmai confortabil pe suprafața roșie, dar Sinner a arătat "ca peștele în apă" la primul meci din Principat, ceea ce l-a făcut pe Bertolucci să afirme că nu înțelege cum de al doilea jucător al lumii s-a adaptat atât de repede la zgură.
"Nu a fost o sarcină ușoară, după performanța sa pe ciment de la Miami, mai ales că Jannik a avut doar câteva zile să se pregătească pentru zgură. Și totuși, pe teren, a reușit să rezolve această ecuație și mai presus de toate a oferit un nivel incredibil de tenis. Nu înțeleg cum în doar 5 zile de antrenament pe zgură, după zece luni pe alte suprafețe, a reușit să se descurce atât de bine. În special, a propus tactici și variații demne de un specialist al zgurii foarte experimentat. Desigur, este doar primul pas într-o lungă aventură pe zgură, dar nu pot să nu-i dau un 8+ din 10 pentru calitatea performanței sale", a spus Bertolucci la Sky Sport Italia.
Pentru un loc în sferturile competiției din Principat, Sinner se va duela azi cu germanul Jan Lennard Struff, care a trecut de Sebastian Baez și Borna Coric în primele două runde. Sinner și Struff au mai jucat o singură dată unul contra celuilalt, chiar acum câteva săptămâni, când italianul s-a impus lejer în turul doi de la Indian Wells (6-3, 6-4).
În mod normal, greul va începe abia din sferturi încolo pentru Sinner, fază în care i-ar putea ieși în cale Holger Rune sau Grigor Dimitrov. În semifinale, cei mai probabili adversari ai italianului ar fi Daniil Medvedev sau Alexander Zverev, în timp ce pe jumătatea superioară a tabloului Novak Djokovic este mare favorit să ajungă în ultimul act.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo