Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sinner continuă să strălucească și pe zgură, dar nu se îmbată cu apă rece. Discurs de mare campion

Maria Olteanu

Publicat 10/04/2024 la 19:07 GMT+3

Jannik Sinner continuă să arate o formă extraordinară, indiferent de suprafață. Trecerea la zgură nu i-a creat niciun fel de problemă italianului, care a cedat doar trei game-uri în fața lui Sebastian Korda. La final s-a arătat mulțumit de rezultat, însă afirmă că nu se simte împăcat pe deplin de forma arătată, simțind că trebuie să își îmbunătățească unele aspecte din joc în zilele viitoare.

Italy's Jannik Sinner celebrates after winning against US Sebastian Korda during their Monte Carlo ATP Masters Series Tournament round of 32 tennis match on the Rainier III court at the Monte Carlo Country Club on April 10, 2024

Credit imagine: Getty Images

Jannik Sinner este de departe cel mai în formă jucător din 2024. Acesta a avut un start de sezon absolut magistral și are ambiția de a continua cât mai mult această perioadă de grație a carierei sale, după ce recent a ajuns numărul 2 mondial. După ce a câștigat trofeul la 3 din cele 4 turnee la care a participat în 2024 (Australian Open, Rotterdam și Miami) și a suferit un singur eșec în acest an (contra lui Alcaraz, în semifinalele de la Indian Wells), italianul a debutat perfect și în sezonul de zgură, unde mai mulți specialiști erau reticenți în privința formei pe care acesta o va arăta pe o altă suprafață, având în vedere rezultatele înregistrate anul trecut pe zgură.
La Monte Carlo, al doilea jucător al lumii a avut un prim tur liber și în turul secund s-a duelat cu Sebastian Korda, pe care l-a învins însă extrem de ușor. Sinner nu a avut nicio problemă și a cedat doar trei game-uri în partidă, pentru un succes clar, scor 6-1, 6-2, după numai o oră și un sfert de joc.
În urma acestui rezultat, italianul are un bilanț extraordinar, 23-1 în 2024 și 43-3 de la US Open 2023, din momentul în care a început ascensiunea sa. Rezultatul extrem de covingător din primul meci pe zgură îi dă speranțe că va continua forma bună și pe această suprafață, în perspectiva unui turneu reușit la al doilea Grand Slam al anului, la Roland Garros.

Sinner, optimist, dar cu picioarele pe pământ după primul succes pe zgură din 2024

După succesul de la Monte Carlo, Sinner s-a declarat mulțumit de jocul său, însă a anunțat că nu este la capacitate maximă și că va continua să se antreneze cât mai bine, pentru a îmbunătăți unele aspecte din joc.
"Cred că eu și Sebi (n.r. Korda) avem stiluri de joc similare. Nu suntem ca specialiștii clasici pe zgură. Preferăm să jucăm destul de plat. Cred că m-am mișcat destul de bine în aceste condiții. În fiecare an este greu să vii aici și să încerci să faci performanță. Sunt foarte mulțumit de performanță. Să vedem ce va urma în runda următoare. Întotdeauna este minunat să mă întorc aici. Atmosfera este extraordinară", a spus Sinner, după succesul clar de la Monte Carlo.
"Ești într-o formă fizică diferită față de anul trecut. Cum te ajută asta pe zgură?", a fost întrebat italianul după meci.
"Ajută foarte mult. Mai ales mișcarea. De asemenea, serviciul. Azi am ratat câteva prime servicii, pentru că am tendința de a merge mai mult pe servicii plate. Cred că trebuie să lucrăm la asta. Dar am returnat foarte bine. Am rămas aproape de această dată. Să vedem în turul următor dacă trebuie să stau aproape sau puțin mai în spate", a adăugat Sinner.
Cu siguranță nu sunt acolo unde îmi doresc să fiu, dar încercăm să construim în următoarele zile și în următoarele săptămâni - Jannik Sinner
Pentru un loc în sferturile competiției din Principat, Sinner se va duela cu germanul Jan Lennard Struff, care a trecut de Sebastian Baez și Borna Coric în primele două runde. Sinner și Struff au mai jucat o singură dată unul contra celuilalt, chiar acum câteva săptămâni, când italianul s-a impus lejer în turul doi de la Indian Wells (6-3, 6-4).
În mod normal, greul va începe abia din sferturi încolo pentru Sinner, fază în care i-ar putea ieși în cale Holger Rune sau Grigor Dimitrov. În semifinale, cei mai probabili adversari ai italianului ar fi Daniil Medvedev sau Alexander Zverev, în timp ce pe jumătatea superioară a tabloului Novak Djokovic este mare favorit să ajungă în ultimul act.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo