Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sinner, monument de bun-simț când a fost întrebat de haosul creat de Rune + Așteaptă cu nerăbdare semifinala

Maria Olteanu

Publicat 12/04/2024 la 17:47 GMT+3

Jannik Sinner continuă să joace foarte bine pe zgură, la turneul de la Monte Carlo. Chiar dacă a avut nevoie de trei seturi pentru a avansa în următoarea fază a competiției, numărul 2 mondial a jucat extrem de solid în fața lui Rune, un adversar extrem de nervos la meciul de vineri.

Jannik Sinner en action lors du Masters 1000 de Monte-Carlo 2024

Credit imagine: Getty Images

Jannik Sinner a susținut vineri după-amiază, la Monaco, un adevărat test în faza sferturilor de finală, luptându-se de la egal la egal cu Holger Rune. Italianul a câștigat primul set, dar l-a cedat pe al doilea în tiebreak, meciul mergând în decisiv.
Până la urmă numărul 2 mondial a câștigat manșa a treia și s-a calificat în semifinalele competiției de la Monte Carlo, scor 6-4, 6-7, 6-3, la capătul unui duel în care adversarul său a fost extrem de nervos și în care a creat haos pe teren.
Holger Rune și-a pus publicul în cap la Monte Carlo și a fost sancționat în prelungirile setului secund de arbitrul de scaun pentru gesturile pe care le-a făcut către tribune, enervând și provocând publicul. Danezul s-a oprit din a mai juca și s-a așezat așteptând intervenția supervizorului. Acesta din urmă a putut să-l calmeze pe danez, iar meciul s-a putut relua, în final.
Ulterior, disputa dintre Rune și arbitru a continuat, după ce Sinner a trimis o minge care a fost dictată afară de arbitrul de linie, însă oficialul din scaun a coborât și a dictat mingea ca fiind în interiorul terenului. Holger i-a reproșat asta arbitrului: "Dictezi totul împotriva mea", i-a spus danezul oficialului, primind imediat replica: "Nu am nimic împotriva ta!". Holger a continuat și l-a rugat pe arbitru să-l respecte: "Sunt și eu o persoană. Așa că te rog să mă respecți". În cele din urmă, sistemul Hawkeye a confirmat că mingea lui Jannik a fost OUT în tiebreak, astfel că Holger ar fi condus cu 4-2.
La finalul meciului, Sinner a fost întrebat de comportamentul adversarului său și cum a gestionat el acele momente extrem de fierbinți din meci, având în vedere că și scorul era foarte strâns.
Italianul a oferit un răspuns de clasă și nu și-a criticat adversarul, explicând că este normal ca astfel de momente să mai apară în joc.
"În acele momente m-am uitat doar în partea mea. Asta se poate întâmpla. Știu acest lucru. Nu este nimic în neregulă cu toate astea. Poți face un pic de haos. Am învățat puțin și de anul trecut. Totul face parte din procesul de învățare. Chiar dacă pierd astăzi, învăț din nou. Sunt fericit pentru ziua de astăzi. A fost un meci foarte greu. Mâine va fi un meci greu împotriva lui Stefanos. El joacă bine. Să vedem ce pot face mâine", a spus Sinner, la finalul confruntării.

Sinner luptă cu Tsitsipas pentru un loc în finala de la Monte Carlo

Sinner a obținut a 25-a victorie a anului, având la activ o singură înfrângere. Italianul a ajuns în semifinale cel puțin la toate turneele la care a participat anul acesta, o performanță uluitoare. Ca urmare a acestui rezultat, Jannik Sinner va continua pe locul 2 ATP odată cu actualizarea de luni, 15 aprilie. De partea cealaltă, Holger Rune va părăsi Top 10 ATP pentru prima dată după 16 luni.
"Să joci împotriva lui nu este niciodată ușor... Mai ales în astfel de ocazii. Sunt foarte fericit că am câștigat astăzi. Mai ales datorită nivelului. L-am ridicat un pic astăzi. Sentimentele generale au fost mai bune. Sunt foarte entuziasmat de meciul de mâine", a spus Sinner la finalul jocului cu Holger Rune.
Pentru Sinner urmează acum duelul cu Tsitsipas în penultimul act.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo