Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andrey Rublev, aplaudat de toată lumea la Monte Carlo, după finala cu Rune! Mesajul rar al rusului

Irina Aldea

Actualizat 16/04/2023 la 19:06 GMT+3

Andrey Rublev a câștigat duminică la Monte Carlo cel mai important titlu al carierei, după ce l-a învins în trei seturi pe Holger Rune. La final, rusul a transmis un mesaj care a impresionat pe toată lumea prezentă în tribunele arenei din Principat.

Andrey Rublev, Monte Carlo 2023

Credit imagine: Getty Images

Andrey Rublev, al șaselea jucător al lumii, a reușit duminică să câștige marele trofeu la turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, după ce l-a învins în marea finală pe Holger Rune, ocupant al locului 9 ATP. Rusul s-a impus cu scorul de 5-7, 6-2, 7-5, la capătul unui meci uimitor care a durat două ore și 36 de minute de joc.
Acesta este primul titlu Masters 1000 din cariera lui Andrey Rublev, după ce mai jucase la acest nivel alte două finale, în 2021, la Monte Carlo și Cincinnati. Rusul e doar al treilea jucător din Era Open care a reușit să revină de la 0-1 la seturi atât în semifinale, cât și în finală, după Ivan Lendl (1988) și Ilie Năstase (1971).
CITEȘTE ȘI:

Andrey Rublev, aplaudat la scenă deschisă după finala de la Monte Carlo

După finala atât de disputată de la Monte Carlo, Andrey Rublev a ținut un discurs foarte apreciat de cei prezenți în tribunele principalei arene din Monte Carlo. Rusul le-a mulțumit fanilor că îl susțin necontenit peste tot unde joacă, în ciuda faptului că reprezintă Rusia, țară care a declarat în urmă cu mai bine de un an războiul în Ucraina.
"Cum să încep? Vreau să-l felicit pe Holger pentru săptămâna extraordinară pe care ai avut-o. Știu că e greu să pierzi în finală. Ești foarte tânăr și deja ai câștigat un titlu Masters 1000. Lasă-mă și pe mine să câștig unul, omule. Iată că azi m-ai lăsat. Vreau de asemenea să le mulțumesc Prințului și Prințesei pentru că organizați acest turneu minunat.
Aproape că am uitat. Vreau să mulțumesc și echipei mele, e cel mai mare titlu al nostru. Vă mulțumesc pentru ajutor. Sper să nu vă enervez atât de mult încât să nu mă mai placeți. Vreau să mulțumesc și fanilor... sunt din țara din care sunt și să mă susțineți peste tot e nemaipomenit pentru mine", a spus Andrey Rublev la ceremonia de premiere de la Monte Carlo.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo