Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andrey Rublev e marele campion de la Monte Carlo! Rusul a obținut victoria carierei, cu Holger Rune

Irina Aldea

Actualizat 16/04/2023 la 18:31 GMT+3

Andrey Rublev a reușit duminică să cucerească primul său titlu Masters 1000, după ce l-a învins pe Holger Rune în marea finală de la Monte Carlo în trei seturi.

La joie d'Andrey Rublev, après sa victoire sur Fritz en demi-finale du Masters 1000 de Monte-Carlo

Credit imagine: Getty Images

Andrey Rublev, al șaselea jucător al lumii, a reușit duminică să câștige marele trofeu la turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, după ce l-a învins în marea finală pe Holger Rune, ocupant al locului 9 ATP. Rusul s-a impus cu scorul de 5-7, 6-2, 7-5, la capătul unui meci care a durat două ore și 36 de minute de joc.
Acesta este primul titlu Masters 1000 din cariera lui Andrey Rublev, după ce mai jucase la acest nivel alte două finale în 2021, la Monte Carlo și Cincinnati. Rusul e doar al treilea jucător din Era Open care a reușit să revină de la 0-1 la seturi atât în semifinale, cât și în finală, după Ivan Lendl (1988) și Ilie Năstase (1971).
Holger Rune a intrat mai bine în meci și s-a impus pe serviciul adversarului de două ori în pirmul set, în timp ce Rublev a reușit să-i ia danezului un singur break. Astfel, Rune a fost mai puternic în manșa inaugurală, însă rusul și-a ridicat nivelul în setul secund, cedând doar două game-uri.
CITEȘTE ȘI:

Andrey Rublev e marele campion de la Monte Carlo, după finala cu Holger Rune

Chiar dacă a reușit să trimită partida în decisiv, Rublev a avut de muncit enorm, pentru că a fost condus cu 4-1 în decisiv. Rusul a rămas concentrat și a reușit până la urmă să revină în joc, și pe fondul unor erori monumentale comise de Holger Rune.
picture

Holger Rune, 2 smash-uri ratate la rând, în finala de la Monte Carlo! Danezul, criză de nervi

"Nu știu ce să spun, chiar nu știu. M-am tot chinuit să câștig un turneu de 1000 de puncte. Am fost condus cu 4-1, am avut mingi de break, nu le-am convertit. Am sperat, poate că voi avea o șansă, iar asta s-a adeverit. În setul al treilea am sperat că pot reveni. Nu vreau să mă gândesc la tenis deocamdată, chiar dacă am început foarte bine sezonul de zgură", a transmis Rublev la interviul de după finală.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo