Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andrey Rublev e primul finalist de la Monte Carlo! Rusul a trecut de Taylor Fritz revenind de la 0-1 la seturi

Irina Aldea

Actualizat 15/04/2023 la 19:50 GMT+3

Andrey Rublev s-a calificat sâmbătă în marea finală de la Monte Carlo după ce a trecut de Taylor Fritz în penultimul act în trei seturi.

Andrey Rublev e în a doua finală la Monte Carlo, după victoria în 3 seturi cu Taylor Fritz

Andrey Rublev, favorit numărul 5 pe tabloul de simplu, a obținut sâmbătă calificarea în marea finală de la Monte Carlo după ce a trecut de al zecelea jucător al lumii, Taylor Fritz. Rusul a fost nevoit să revină de la 0-1 la seturi și s-a impus cu scorul de 5-7, 6-1, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 11 minute de joc.
Pentru Rublev, aceasta este cea de-a 19-a finală și doar a treia de Masters în care a junge, pentru a doua oară în ultimul act de la Monte Carlo. Rusul e al cincilea jucător care reușește în acest secol să revină de la 0-1 la seturi într-o semifinală la Monte Carlo, după Dominik Hrbaty, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Kei Nishikori.
CITEȘTE ȘI:

Andrey Rublev va juca duminică pentru marele trofeu la Monte Carlo, în direct pe Eurosport 2

Andrey Rublev și-a păstrat concentrarea după cedarea primului set și a reușit să triumfe și datorită faptului că a gestionat mai bine condițiile dificile de joc. În setul decisiv, ploaia a întrerupt partida, dar Rublev a revenit de la vestiare foarte hotărât să meargă mai departe.
"A fost foarte dur, ultimele trei dăți am pierdut în fața lui, a fost greu pentru mine din punct de vedere mental, nu știam dacă am șanse după acel prim set, dar am rămas concentrat, am făcut un meci mare și am reușit să câștig. Data trecută m-ai întrebat ce șanse am să câștig titlul aici și m-a distrus Tsitsipas în finală, de data asta nu mai vorbesc despre finală (râde)", a spus Andrey Rublev după meciul cu Fritz.
În ultimul act, Andrey Rublev se va duela cu învingătorul meciului dintre Jannik Sinner și Holger Rune. Până acum Andrey Rublev a cucerit 12 titluri în carieră, dar mâine va juca pentru cel mai important titlu al carierei.
Toate partidele turneului Masters de la Monte Carlo sunt în această săptămână în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și aplicația Eurosport.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo