Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Băiatul rău", Holger Rune și-a făcut din nou apariția în semifinala cu Sinner de la Monte Carlo

Marian Ursescu

Publicat 16/04/2023 la 10:09 GMT+3

Norvegianul a incitat publicul, le-a făcut semn spectatorilor care-l susțineau pe Italian să tacă, și-a pus mâinile la urechi semn că nu-I mai aude, dar până la urmă s-a hrănit cu acest gesturi și a întors meciul. S-a calificat în finală

Holger Rune

Credit imagine: Getty Images

Holger Rune pare că are nevoie de această perpetuă confruntare psihologică, atât cu publicul, cât și cu adversarul său, pentru a arăta pe teren cel mai bun tenis al său. Norvegianul nu și-a construit cea mai "pozitivă" reputație încă de la începutul tinerei sale cariere, mai ales în fața celorlalți jucători. "Este un jucător tânăr, un mare campion cu un potențial enorm, dar își construiește o reputație în vestiar pe care o va regreta într-o zi", a declarat Stan Wawrinka la Indian Wells, după meciul lor, câștigat de elvețian.
La Monte Carlo, după un prim set pe care l-a cedat clar, 1-6, danezul a luat un avans bun în fața lui Jannik Sinner în semifinala sa, conducând cu 5-2 și 30-0. Dar întreruperea din cauza ploii l-a deranjat și l-a văzut în cele din urmă revenind pe italian. Era clar că Holger Rune își pierdea controlul asupra meciului și nu a fost o surpriză să-l vedem trecând de partea întunecată. Danezul a început să pună degetul arătător de la mâna dreaptă la gură, un semn către public să tacă! Fanii erau indiscutabil de partea lui Sinner. Rune și-a pus și degetele la urechi. Ca și cum ar fi vrut să spună: "Și ce dacă? Nu vă mai aud acum!".

"Publicul preferă aceste lucruri!"

Arbitrul brazilian, Carlos Bernardes a intervenit pentru a-i cere lui Rune să se abțină de la acest tip de comportament. "Relația mea cu publicul a fost fantastică în această seară", a explicat Rune la conferința de presă. "A fost grozavă. A fost atât de multă energie pe teren, a fost distractiv. Dacă întrebi publicul, cred că preferă asta în locul a doi jucători care își pun capul în jos și nu fac nimic", a adăugat nordicul. Reacția publicului monegasce clar că nu îi împărtășește opinia.
Aceste scene de pe teren l-au readus pe Holger Rune în joc. Acolo unde marea majoritate a jucătorilor se pierd în acest tip de comportament, danezul s-a hrănit din această confruntare cu publicul pentru a reveni în lupta cu Sinner. Și a întors definitiv semifinala. S-a impus cu 1-6, 7-5, 7-5 și-l va întâlni în finală pe rusul Andrey Rublev.
Toate partidele turneului Masters de la Monte Carlo sunt în această săptămână în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo