Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniil Medvedev a continuat războiul cu fanii, după meciul cu Zverev de la Monte Carlo! Anunțul clar al rusului

Nicu Savin

Publicat 14/04/2023 la 08:07 GMT+3

Daniil Medvedev l-a învins în 3 seturi pe Alexander Zverev și s-a calificat în sferturile de finală ale Mastersului de la Monte Carlo. Rusul a fost huiduit de fani în timpul partidei, pentru că a contestat o decizie a arbitrului. La final, Medvedev a anunțat că va refuza să joace atâta timp cât publicul va continua să se comporte în acest fel la adresa sa.

ATP Monte Carlo | Rezumatul partidei memorabile dintre Daniil Medvedev și Alexander Zverev

Daniil Medvedev și Alexander Zverev au oferit unul dintre cele mai dramatice meciuri ale sezonului. În optimile de finală de la Monte Carlo, cei doi jucători s-au luptat mai bine de 3 ore într-un meci cu nenumărate întărsături de situație.
Germanul a servit pentru meci la 5-4 pentru el în setul doi și în setul 3, dar Medvedev a reușit break-ul de fiecare dată. În plus, Zverev a avut două mingi de meci în tie-break-ul din decisiv, dar le-a irosit pe ambele, iar rusul s-a impus cu scorul final de 3-6, 7-5, 7-6 (7) și s-a calificat în sferturi.
La final, Medvedev a recunoscut că meciul a fost unul nebun și a subliniat că Zverev putea tranșa lucrurile în favoarea sa dacă ar fi servit mai bine atunci când a avut ocazia să închidă meciul.
"A fost un meci uimitor, nebunesc, nu pot să mint. A servit de două ori pentru a câștiga meciul, așa că probabil că ar fi trebuit să o facă mai bine (n.r. râde). Cred că zgura oferă aceste lucruri - am încercat să văd multe tenis pe zgură înainte de a juca acest turneu, și tot ce am văzut m-a făcut să cred că poți reveni oricând, că serviciul nu este la fel de important ca pe alte suprafețe și că în momentul în care un jucător devine puțin nervos, jocul se poate întoarce în orice moment. Exact asta am reușit să fac astăzi, dar a fost un joc incredibil, da.", a spus Medvedev la conferința de presă, citat de puntodebreak.com.
picture

Daniil Medvedev, un nou "duel" cu publicul! Arbitrul: "Uită de ei. E între noi doi"

Daniil Medvedev, în război cu fanii de la Monte Carlo, după meciul cu Zverev

Partida de aseară a fost extrem de tensionată, iar Medvedev a avut o dispută cu fanii monegasci. În setul doi, rusul a contestat o decizie a arbitrului, iar suporterii au început să-l huiduie. Medvedev le-a făcut semn să tacă, ceea ce a inflamat și mai tare spiritele. După meci, rusul a anunțat că va proceda la fel la fiecare meci și va refuza să reia jocul până când nu va fi liniște în arenă.
"Este ceva ce am trăit și eu astăzi, dar s-a întâmplat și în meciul lui Novak (n.r. și Djokovic a fost fluierat de fani, după ce a contestat vehement o decizie de arbitraj). Tocmai vorbeam cu arbitrul despre o urmă și unii au început să mă huiduie. M-am gândit: 'Bine, nu voi juca până nu tăceți, pentru că eu doar că vorbeam despre o urmă, nu era nimic de huiduit'. După ce s-a întâmplat în finala Australian Open (n.r. 2022), dacă se întâmplă ceva care nu-mi place, anunț publicul că poate face ce vrea, ce are chef, dar nu o să joc până nu se oprește. Și arbitrul nu poate face nimic, pentru că atâta timp cât e ceva zgomot, e foarte clar că nu o să joc", a spus Medvedev.
Victoria cu Zverev a fost prima pe zgură pentru Medvedev contra unui adversar din Top 20, după o pauză de 4 ani ani. Precedenta data din aprilie 2019, când l-a învins pe Kei Nishikori la Barcelona.
Pentru un loc în semfinale la Monte Carlo, Daniil Medvedev va juca azi contra lui Holger Rune, un jucător pe care nu l-a întâlnit niciodată până acum.
Tabloul sferturilor de finală de la Monte Carlo (primul meci va începe la ora 12:00)
  • Andrey Rublev - Jan Lennard Struff
  • Taylor Fritz - Stefanos Tsitsipas
  • Daniil Medvedev - Holger Rune
  • Jannick Sinner - Lorenzo Musetti
Toate partidele turneului Masters de la Monte Carlo sunt în această săptămână în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo