Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rune "a pus gaz pe foc" înainte de finala cu Rublev de la Monte Carlo: "A avut norc la ultimul meci"

Nicu Savin

Actualizat 16/04/2023 la 10:20 GMT+3

Holger Rune - Andrey Rublev este marea finală a Mastersului de la Monte Carlo. Cei doi au revenit de la 0-1 la seturi în semifinalele cu Sinner și Fritz și își vor disputa astăzi trofeul din Principat, în direct la Eurosport. Danezul și-a amintit de ultimul duel, la Australian Open, și nu a ezitat să afirme că Rublev a avut un mare noroc la punctul decisiv, chiar dacă per-total a meritat victoria.

Așa a închis Rublev meciul fabulos cu Rune, la Australian Open

Holger Rune și Andrey Rublev au făcut fiecare un turneu mare la Monte Carlo, primul Masters pe zgură din acest sezon. Cei doi se vor întâlni astăzi în marea finală din Principat și indiferent de cine se va impune vom vorbi de un campion în premieră la prestigioasa competiție.
Ieri, în semifinale, Rublev și Rune au revenit incredibil în duelurile cu Taylor Fritz, respectiv Jannick Sinner. Rusul a pierdut la mare luptă primul set în fața americanului, dar apoi a mai cedat numai 4 game-uri, impunându-se cu scorul final de 5-7, 6-1, 6-3, după ceva mai mult de două ore de joc. De partea cealaltă, Rune a fost de nerecunoscut în primul set cu Sinner, dar apoi și-a ridicat nivelul, câștigând în final în 3 seturi, scor 1-6, 7-5, 7-5.
picture

Andrey Rublev e în a doua finală la Monte Carlo, după victoria în 3 seturi cu Taylor Fritz

Holger Rune are deja un Masters în palmares, el câștigând anul trecut la Paris Bercy. În drumul către acel succes de senzație, danezul a l-a învins și pe Andrey Rublev, în optimi (6-4, 7-5). Rublev are 12 titluri ATP în palmares, dar toate de categorie ATP 250 sau ATP 500. Rusul a jucat două finale de Masters, în 2021, la Monte Carlo și Cincinnati, dar a pierdut de fiecare dată, astfel că un succes azi ar fi cel mai important din carieră.

Holger Rune - Andrey Rublev, finala de la Monte Carlo! Danezul nu a uitat ultimul meci direct, la Australian Open 2023

După înfrângerea de la Paris de anul trecut, Rublev și-a luat revanșa în fața lui Rune în startul acestui sezon, la Australian Open. Cei doi s-au întâlnit în optimi, iar rusul s-a impus dramatic, cu 11-9 în tie-break-ul din decisiv, după ce salvase două mingi de meci la 5-6 în setul 5.
Rune și-a adus aminte de acel meci și nu s-a ferit să afirme că Rublev a avut noroc la punctul de meci, unul în care a fost ajutat de banda fileului. Danezul a recunoscut totuși că Rublev a meritat victoria și a vorbit la superlativ despre rus înaintea finalei de la Monte Carlo.
"Rublev a jucat și azi (n.r. sâmbătă) trei seturi, așa că trebuie să-și simtă puțin picioarele obosite, sau așa sper. Nu știu, va fi grozav. Am jucat de două ori între noi și suntem la egalitate, așa că va fi foarte interesant. Da, a fost foarte norocos la Australian Open. Știi, până la urmă, punctul de meci a fost o lovitură care a atins banda fileului și a căzut în partea mea de teren. Deci, să fiu sincer, a fost noroc. Dar a meritat să câștige și cu siguranță a fost norocos pentru asta, așa că felicitări lui. Trebuie doar să uit acel moment și să merg mâine încrezător, pentru că din nou joc împotriva unuia dintre cei mai buni jucători din lume. El a arătat asta în ultimele sezoane, a fost mereu în primii 5 sau 6. Prin urmare, trebuie să dau tot ce pot și trebuie să fiu concentrat pentru că nu-mi va face cadouri.", a spus Rune la conferința de presă.
Rublev a jucat în prima semifinală, astfel că nu știa pe cine va întâlni în ultimul act. Totuși, rusul a prefațat un eventual duel cu Rune și a spus că va fi un meci infernal, pentru că danezul are un joc variat: "Holger este un jucător care aleargă mult și citește foarte bine jocul. Nu-ți dă niciun ritm, încearcă scurte, lovește cu putere maximă sau urcă la fileu".
Finala de la Monte Carlo dintre Holger Rune și Andrey Rublev va fi în direct pe Eurosport 2 și aplicația Eurosport de la ora 15:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo