Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, "dărâmat" de presiune!? A renunțat public la lupta cu Djokovic și e aproape de un record nedorit

Irina Aldea

Publicat 02/11/2023 la 14:57 GMT+2

Carlos Alcaraz a cucerit titlul la Wimbledon în acest sezon, a jucat finala de la Cincinnati și semifinala de la US Open, dar meciurile disputate în acest final de sezon sunt cu mult sub așteptări. Ibericul a renunțat în mod public la lupta pentru locul 1 ATP și e acum aproape de un record nedorit care datează din 2021.

Rolex Paris Masters : Carlos Alcaraz a fost eliminat încă din primul meci de către Roman Saifiulin

Parcursul fără titlu al lui Carlos Alcaraz "amenință" să devină cea mai lungă din cariera nu foarte lungă a acestuia. Spaniolul a câștigat până acum 12 turnee ATP, șase doar în 2023, unul mai puțin decât anul trecut și unul în 2021. În acest moment, el a disputat deja șase turnee fără să obțină marele trofeu: Toronto, Cincinnati, US Open, Beijing, Shanghai și Paris-Bercy.
Betano - Paris
Toată emoția de la Paris de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Dacă ne uităm la numărul de zile parcurse fără titlu, atunci s-au adunat 107 zile de la triumful de la Wimbledon, iar dacă nu reușește să câștige Turneul Campionilor, numărul ar putea ajunge la 167 de zile. Ar fi o repetare a situației de anul trecut, când Alcaraz nu a obținut niciun trofeu între Madrid și US Open, unde a cucerit primul titlu major din carieră.
CITEȘTE ȘI:

Carlos Alcaraz, "dărâmat" de presiune!? Recordul negativ de care se apropie ibericul

Ca o amintire "neagră", cea mai lungă perioadă fără titlu pentru Alcaraz datează din 2021, când au trecut 110 zile de la triumful de la Umag până la victoria la turneul "Next Gen". În acest timp, el a urmărit alți tenismeni ridicând trofee la turnee precum Kivbil, Cincinnati, Winston-Salem, US Open, Indian Wells, Viena și Paris Bercy.
Tânărul spaniol și-a încheiat participarea la Masters-ul de la Paris încă din primul meci disputat, mai devreme decât se aștepta oricine. El a fost eliminat de Roman Safiullin în minimum de seturi (6-3, 6-4), iar Carlos a declarat presei spaniole, după eșec, că aceasta a fost una dintre cele mai dureroase înfrângeri din cariera sa.
"Este dureros când pierzi în primele tururi ale unui turneu la care speri să ajungi în finală. Aceasta este ziua în care nu vreau să mă gândesc la zilele următoare, la antrenamente. Dar trebuie să meargă mai departe, mai este un turneu. Această înfrângere doare foarte mult. Mai sunt încă multe zile de antrenament pentru a ajunge la nivelul pe care mi-l doresc, dar nu am curajul să vorbesc despre asta acum. După această înfrângere, trebuie să mă distanțez înainte de a vorbi despre viitor și despre ce ar trebui să fac", a spus Carlos.
Eliminarea a redus semnificativ șansele lui Alcaraz de a-l depăși pe Novak Djokovic și de a termina anul din postura de lider mondial. Indiferent de parcursul de la Paris, sârbul va rămâne în fruntea clasamentului pe 6 noiembrie. Și își va păstra această poziție garantată până la finalul Turneului Campionilor - 399 de săptămâni petrecute pe locul 1 ATP, un record absolut. La Torino, va fi cu siguranță clar cine va fi primul la sfârșitul anului, dar Alcaraz a renunțat deja la această luptă:
"După această înfrângere, nu mai am nicio șansă, toate opțiunile pe care le aveam pentru a termina pe primul loc la sfârșitul anului au dispărut. Nici măcar nu mă mai gândesc la asta, șansele mele sunt zero", a declarat Carlos Alcaraz după eliminarea timpurie de la Masters-ul de la Paris.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo