Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Directorul Masters-ului de la Paris a reacționat, după retragerea lui Sinner: "E ușor să vorbești despre program"

Andrei Nicolae

Publicat 02/11/2023 la 22:41 GMT+2

Jannik Sinner a fost nevoit să se retragă de la Masters-ul de la Paris înainte de partida din optimi cu Alex De Minaur, din cauza meciului încheiat târziu din turul precedent. După ce italianul și antrenorul său au criticat organizarea pentru programarea meciurilor, directorul turneului din Bercy a venit cu o reacție, fără să își ceară scuze în fața numărului 4 mondial.

Rezumatul partidei Jannik Sinner - Mackenzie McDonald, câștigată de italian în 3 seturi

Jannik Sinner, al patrulea jucător al lumii, a fost nevoit să se retragă de la Masters-ul de la Paris, după ce a avut un timp extrem de limitat de odihnă și de pregătire a meciului din optimi, cu Alex De Minaur. Italianul l-a învins miercuri, în ziua precedentă, pe Mackenzie McDonald în ultimul meci al zilei la Paris, fapt ce a determinat terminarea duelului la ora 2.37, ora locală.
Betano - Paris
Toată emoția de la Paris de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Astfel, Sinner a avut mai puțin de 20 de ore să se recupereze și să analizeze cum să abordeze meciul din turul următor, motiv pentru care a decis să spună "stop" turneului, criticând în mod indirect și organizarea pentru că meciul său a fost programat atât de târziu. După întreaga situație creată de retragerea lui Sinner, directorul Masters-ului de la Paris, Cedric Pioline, a venit cu o reacție prin care a declarat că înțelege motivul oboselii invocat de numărul 4 mondial.
Cu toate acestea, directorul nu și-a cerut scuze și a ținut chiar să îi ofere o replică italianului, menționând că este ușor să te plângi din cauza programului, fără să cunoști toate detaliile. Astfel, Pioline a menționat că ziua respectivă a fost bună pentru publicul din Paris, deoarece au existat multe meciuri tari și echilibrate înainte de partida lui Sinner, care au durat mult și au condus astfel la desfășurarea partidei italianului la o oră târzie.
"Face parte din viața unui jucător de tenis profesionist, uneori apare oboseala. El (n.r. Sinner) a menționat-o. Este de asemenea oboseala acumulată cu multe provocări în fața sa (n.r. Turneul Campionilor). Îi respectăm poziționarea.
În retrospectivă, este mereu ușor să vorbești despre program. Trebuie să punem lucrurile în context. Miercuri a fost o zi excepțională în ceea ce privește tenisul, după un prim meci extraordinar dintre Medvedev și Dimitrov. La 20:16, Zverev a servit pentru meci cu Humbert, după care ne-am mutat în altceva, în magia sportului, în ceea ce iubim. Publicul zilei a fost entuziasmat", a declarat Cedric Pioline, potrivit We Love Tennis.
Citește și:

ATP "A REUȘIT" SĂ-L SCOATĂ DIN SĂRITE PE DARREN CAHILL LA PARIS

Darren Cahill, antrenorul lui Jannik Sinner, a intrat pe rețelele de socializare pentru a critica strategia ATP. El și-a exprimat dezamăgirea cu privire la ora târzie la care s-a încheiat meciul elevului său din cauza slabei organizări: "2.45 dimineața. Fericit pentru victoria lui Jannik Sinner, dar zero grijă pentru bunăstarea jucătorilor cu programul de la Paris", a scris fostul antrenor al Simonei Halep pe Instagram.
După victoria obținută în fața lui Mackenzie McDonald la Masters-ul de la Paris din 2023, Jannik Sinner s-a declarat foarte nemulțumit de faptul că a fost nevoit să joace până la o asemenea oră târzie: "Sincer, nu știu dacă voi juca în optimile de finală. Voi vedea cum mă simt mâine (n.r. azi). Nu este ușor să intri pe teren după miezul nopții, este foarte târziu. Acum trebuie doar să încerc să dorm și să mă recuperez, vom vedea cum mă simt mâine", spunea el în timpul interviului de pe teren.
Turneul Masters 1000 de la Paris, care se desfășoară în perioada 30 octombrie - 5 noiembrie, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo