Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, decizie majoră! A rupt colaborarea după 15 ani de succes: "Nu voi intra în detalii!"

Irina Aldea

Publicat 02/11/2023 la 20:30 GMT+2

Novak Djokovic, prezent la turneul Masters 1000 de la Paris, a confirmat despărțirea de agentul său de lungă durată, Edoardo Artaldi, sârbul declarând că au decis să meargă "pe căi diferite".

Rezumatul victoriei 1289 pe care o obține Novak Djokovic în circuit. Calificare în optimi la Paris

La jumătatea lunii septembrie, la o săptămână după ce Djokovic a câștigat al 24-lea titlu de Grand Slam, un record, la US Open, jurnalistul sârb Sasa Ozmo a fost primul care a verificat zvonul potrivit căruia jucătorul de 36 de ani s-a despărțit de echipa de management condusă de italianul Artaldi, din care face parte și soția sa, Elena Capellaro.
Betano - Paris
Toată emoția de la Paris de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Artaldi a lucrat cu legendarul tenismen sârb de la începutul anului 2008, fiind responsabil cu toate deciziile importante pe care le-a luat Djokovic în timp ce a dominat tenisul masculin. Artaldi și soția sa, Elena, au fost martori la toate victoriile de Grand Slam ale lui Djokovic, cu excepția uneia singure (Australian Open 2008, primul titlu major al lui Djokovic).
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic, decizie majoră! A rupt colaborarea după 15 ani de succes

Djokovic a declarat la Paris că vor rămâne în continuare prieteni, dar au pus capăt asocierii lor profesionale de mare succes care a durat 15 ani. Inițial, Ozmo a relatat că rămâne de văzut dacă lui Artaldi i se va da un alt rol în echipă, dar marele campion sârb a decis să se despartă definitiv de italian.
"Rămânem prieteni, dar din punct de vedere profesional am decis să mergem pe drumuri diferite. Intru într-un nou capitol în ceea ce privește abordarea din afara terenului. Tranziția nu este ușoară, dar merg înainte. Nu voi intra în motivele pentru care ne-am despărțit, am decis să mergem pe drumuri separate și asta e tot. Probabil voi avea nevoie de câteva luni pentru a-mi seta un nou sistem, dar sunt entuziasmat pentru ceea ce va urma", a transmis Nole în fața jurnaliștilor din capitala Franței.
În ciuda faptului că și-a asumat un rol principal în calitate de agent și manager de afaceri, Artaldi a acționat ca o figură paternă în tabăra lui Djokovic. În timpul unui interviu acordat postului italian SBS în urmă cu patru ani, Artaldi a explicat că, împreună cu soția sa, au încercat să "creeze atmosfera" de care Djokovic avea nevoie în timpul turneelor, deoarece sârbul simțea lipsa familiei sale în timpul călătoriilor.
În prezent, Djokovic călătorește cu o echipă mică în timpul turneelor. Goran Ivanisevic rămâne antrenorul său principal. Pe lângă croat, el îi are alături de el pe fizioterapeutul Marco Panichi și pe partenerul de antrenament Carlos Gomez-Herrera, un jucător de tenis spaniol retras din activitate.
Turneul Masters 1000 de la Paris, care se desfășoară în perioada 30 octombrie - 5 noiembrie, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo