Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, decizie venită de nicăieri! Sârbul s-a retras din proba de dublu de la Paris

Dani Morar

Actualizat 02/11/2023 la 11:48 GMT+2

Novak Djokovic s-a calificat în optimile Mastersului de la Paris, după victoria în două seturi în fața lui Tomas Etcheverry. Sârbul trebuia să evolueze în aceeași fază și în proba de dublu, alături de Miomir Kecmanovic, însă a decis să se retragă chiar înainte de meciul cu favoriții numărul 3.

Rezumatul victoriei 1289 pe care o obține Novak Djokovic în circuit. Calificare în optimi la Paris

Novak Djokovic a obținut o calificare convingătoare în optimile Mastersului de la Paris, scor 6-3, 6-2 în fața lui Tomas Etcheverry. Argentinianul i-a pus probleme liderului mondial doar în primul set, însă nu a mai avut replică după ce a cedat pe propriul serviciu.
Nole a fost încântat de succesul obținut, însă a luat o decizie surprinzătoare legată de turneul din capitala Franței. Djokovic s-a retras din proba de dublu, acolo unde trebuia să joace alături de conaționalul său, Miomir Kecmanovic.
Cei doi ar fi trebuit să evolueze în optimi împotriva favoriților numărul 3 Rohan Bopanna/ Matthew Ebden. Tennis update.com notează că decizia a venit de nicăieri și nu există explicații clare în ceea ce privește abandonul.
"Vreau să pregătesc meciurile de Cupa Davis. Este motivul principal pentru care m-am înscris la proba de dublu la Paris. Formatul de acum al Cupei Davis nu e cel ideal, dar meciul de dublu poate fi decisiv. Dacă victoriile la simplu se împart, atunci dublul decide tot. Va fi foarte greu și de aceea vreau să jucăm cât mai multe meciuri la dublu", spunea Djokovic înainte de startul Mastersului de la Paris.
Citește și:

Novak Djokovic a făcut show la Paris Masters

Deși nu a mai jucat în circuitul ATP de șase săptămâni, sârbul a arătat o formă de joc foarte bună. Argentinianul Etcheverry nu a reușit să-l surprindă cu nimic și s-a calificat la pas în optimi, acolo unde va da peste Tallon Griekspoor, ocupant al locului 23 ATP. Acesta din urmă a trecut la Paris de Eubanks în primul tur, în trei seturi, iar în turul secund l-a eliminat pe spaniolul Alejandro Davidovich Fokina (28 ATP). Djokovic și Griekspoor s-au întâlnit până în prezent de două ori, sârbul având de fiecare dată câștig de cauză.
După meci, Novak Djokovic a făcut spectacol, așa cum ne-a obișnuit. Realizând că toate camerele sunt pe el și că apare pe ecranul uriaș montat pe arena principală, sârbul și-a flexat mușchii, spre deliciul publicului. Gestul grăitor al sârbului s-a viralizat numaidecât pe toate rețelele de socializare.
Astăzi, la Paris, a fost, din nou, ziua lui Djokovic. În condițiile în care Carlos Alcaraz a fost eliminat în meciul de debut de Roman Safiullin, liderul mondial din ATP va fi nerăbdător să își consolideze avantajul în cursa pentru locul 1 la sfârșitul anului - o cursă care ar putea fi aproape încheiată până la sfârșitul săptămânii dacă sârbul va avea o prestație solidă. Începutul a fost în orice caz excelent.
Turneul Masters 1000 de la Paris, care se desfășoară în perioada 30 octombrie - 5 noiembrie, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo