Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic le-a dat peste nas contestatarilor! Anunțul făcut după ce a ajuns în optimi la Paris

Dani Morar

Actualizat 02/11/2023 la 09:28 GMT+2

Novak Djokovic s-a calificat în optimile Mastersului de la Paris, după victoria în două seturi cu Tomas Etcheverry. Sârbul a dezvăluit cât de greu a fost primul meci după o lună și jumătate, însă a demonstrat că nu a fost deloc afectat de perioada de inactivitate.

Rezumatul victoriei 1289 pe care o obține Novak Djokovic în circuit. Calificare în optimi la Paris

Novak Djokovic a obținut biletul pentru optimile Mastersului de la Paris, trecând cu scorul de 6-3, 6-2 de Tomas Etcheverry, într-o oră și 25 de minute de joc. Sârbul crede că diferența s-a făcut în primul set, în momentul în care a luat primul break al partidei.
Betano - Paris
Toată emoția de la Paris de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Nole nu a mai jucat un meci oficial de la finala US Open cu Daniil Medvedev, unde și-a adjudecat al 24-lea titlu de Grand Slam al carierei. Liderul mondial a ținut să le răspundă celor care spunea că această perioadă fără meciuri în picioare îl va afecta și s-a impus în minimum de seturi, scoțând în evidență aceste lucruri la conferința de presă de după meci.
"Sunt mulțumit, cred că am jucat bine la punctele importante, returnând mereu încă o minge și făcându-l să se simtă inconfortabil, obligându-l să-și schimbe poziția în teren. Cred că asta mi-a permis să-i iau serviciul în primul set, la 4-3, break crucial.
Am avut suișuri și coborâșuri cu serviciul meu, părți din meci fiind foarte bune, iar în altele am pierdut ritmul cu primul serviciu. Este normal să te simți ruginit după ce nu ai jucat atât de mult timp un meci oficial, dar până la urmă este o victorie în minimum de seturi împotriva unui adversar foarte în formă. El a crescut foarte mult pe această suprafață, așa că sunt foarte mulțumit.
Oamenii vorbesc mereu despre pericolul de a nu juca atâtea săptămâni și eu sunt conștient de asta, desigur. M-am simțit emoționat când am ieșit pe teren, în ciuda faptului că aveam o experiență vastă și am jucat la acest turneu de atâtea ori. Uneori ai nevoie de timp pentru a porni motorul, pentru a te încălzi și pentru a începe să simți mingea.
Asta a început să mi se întâmple la sfârșitul primului set și în al doilea, ceea ce a fost grozav. Știu că pot juca întotdeauna mai bine, dar ținând cont de tot timpul în care nu am jucat la niciun turneu, este grozav", a explicat Djokovic într-o scurtă conferință de presă după prima sa victorie la ATP Rolex Paris Masters 2023, citat de Punto de Break.
Citește și:

Novak Djokovic – Tallon Griekspoor, în optimile Mastersului de la Paris

Deși nu a mai jucat în circuitul ATP de șase săptămâni, sârbul a arătat o formă de joc foarte bună. Argentinianul Etcheverry nu a reușit să-l surprindă cu nimic și s-a calificat la pas în optimi, acolo unde va da peste Tallon Griekspoor, ocupant al locului 23 ATP. Acesta din urmă a trecut la Paris de Eubanks în primul tur, în trei seturi, iar în turul secund l-a eliminat pe spaniolul Alejandro Davidovich Fokina (28 ATP). Djokovic și Griekspoor s-au întâlnit până în prezent de două ori, sârbul având de fiecare dată câștig de cauză.
După meci, Novak Djokovic a făcut spectacol, așa cum ne-a obișnuit. Realizând că toate camerele sunt pe el și că apare pe ecranul uriaș montat pe arena principală, sârbul și-a flexat mușchii, spre deliciul publicului. Gestul grăitor al sârbului s-a viralizat numaidecât pe toate rețelele de socializare.
În condițiile în care Carlos Alcaraz a fost eliminat în meciul de debut de Roman Safiullin, liderul mondial din ATP va fi nerăbdător să își consolideze avantajul în cursa pentru locul 1 la sfârșitul anului - o cursă care ar putea fi aproape încheiată până la sfârșitul săptămânii dacă sârbul va avea o prestație solidă. Începutul a fost în orice caz excelent.
Turneul Masters 1000 de la Paris, care se desfășoară în perioada 30 octombrie - 5 noiembrie, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo