Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz, atitudine de campion înainte de Shanghai! Ibericul nu și-a ascuns marele țel pe final de an

Nicu Savin

Actualizat 05/10/2023 la 14:54 GMT+3

Carlos Alcaraz a trecut peste eșecul cu Jannik Sinner de la Beijing și este gata de startul turneului de la Shanghai, penultimul din categoria Masters din acest sezon. Ibericul a dat dovadă de o mare maturitate, spunând că și-a analizat greșelile și știe ce are de făcut pentru a fi din nou cel mai bun. Alcaraz nu a ascuns că principalul său obiectiv pe final de an e recâștigarea locului 1 ATP.

Așa s-a calificat Jannik Sinner în finala de la Beijing, după un succes categoric cu Alcaraz

Carlos Alcaraz a mers în China cu scopul de a recupera cât mai mult din ecartul față de Novak Djokovic în ierarhia ATP, dar ibericul s-a oprit în semifinalele turneului de la Beijing, fiind învins clar de Jannik Sinner, cel care avea să câștige trofeul.
Acum, Alcaraz se pregătește de Mastersul de la Shanghai, acolo unde va debuta direct în turul secund, împotriva lui Gregoire Barrere, jucător aflat pe locul 73 ATP. La conferința de presă de dinaintea competiției, Alcaraz a explicat că a analizat împreună cu echipa sa erorile pe care le-a comis în duelul cu Sinner și este convins că nu le va mai repeta.
Betano - Shanghai
Toată emoția de la Shanghai de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
"Am vorbit cu Juan Carlos (n.r. Ferrero, antrenorul său) despre ce pot schimba, despre cum să fiu mai bun. Evident, trebuie să-mi fac temele, să văd din nou meciul cu Sinner și să văd lucrurile mai clar, să studiez ce s-a întâmplat exact, să mă pot antrena și să fiu mai bun în acest turneu. Mai am doar o zi de antrenament înainte de a începe turneul, dar cred că voi fi pregătit, voi schimba ce am greșit la Beijing. Îmi plac lucrurile noi. Îmi place să merg în locuri diferite, la turnee diferite. Nu am mai putut veni la Shanghai până acum. Când am intrat în circuit, turneul nu s-a putut ține. Este un turneu pe care mi-am dorit mereu să-l joc de când sunt în circuit, sunt foarte motivat să simt lucruri diferite. Este grozav să înveți din experiențe noi ca aceasta.", a spus Alcaraz, citat de puntodebreak.com.

Carlos Alcaraz vrea să-l detroneze pe Djokovic până la finalul anului

Mastersul de la Shanghai va fi primul din seria celor 3 turnee importante care au mai rămas de jucat până la finalul sezonului. Ulterior va urma Mastersul de la Paris și Turneul Campionilor de la Torino. Întrebat ce obiectiv și-a propus pentru ultima partea a sezonului, Alcaraz nu s-a ferit să spună că vrea să încheie anul pe locul 1 în lume.
"Să ajung din nou numărul unu este obiectivul meu și cred că sunt capabil să o fac. Acesta este obiectivul meu principal pentru finalul sezonului. De asemenea, să învăț din eșecurile pe care probabil o să le experimentez, să învăț cum pot fi mai bun în fiecare zi, la fiecare antrenament, acesta este principalul lucru pentru mine. Dar, evident, numărul unu ATP este în capul meu.", a adăugat ibericul.
Turneul ATP 1000 de la Shanghai se desfășoară în perioada 4-15 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo