Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniil Medvedev, hotărât să rupă "blestemul" carierei sale, la Shanghai: "Sunt încrezător că pot"

Nicu Savin

Actualizat 05/10/2023 la 18:19 GMT+3

Daniil Medvedev a pierdut ieri finala turneului ATP de la Beijing contra lui Sinner, dar rusul privește înainte și este încrezător că poate cuceri al doilea său titlu la Shanghai. Rusul are 20 de titluri ATP în carieră, dar nu a reușit până acum să câștige niciun turneu de două ori.

Rezumatul finalei de la Beijing, câștigată de Sinner în fața lui Medvedev

Daniil Medvedev traversează o perioadă excelentă, dar în ultima vreme a ratat două titluri importante. Rusul a fost învins fără drept de apel de Novak Djokovic în finala de la US Open, iar ieri a cedat în două seturi ultimul act de la Beijing, în fața lui Jannik Sinner.
Betano - Shanghai
Toată emoția de la Shanghai de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Medvedev a câștigat 5 turnee în acest an (Rotterdam, Doha, Dubai, Miami și Roma) și are în palmares 20 de trofee ATP din 35 de finale jucate. Paradoxul e că toate titlurile au fost obținute la 20 de turnee diferite, rusul nereușind să câștige nicio competiție de două ori.
Al 3-lea jucător al lumii va avea ocazia să rupă acest "blestem" la Shanghai, acolo unde a triumfat în 2019, și este încrezător că o poate face. Medvedev a subliniat că are 4 ocazii în acest final de an să întrerupă această serie, după Shanghai el având de gând să participe și la Viena (a câștigat în 2022), Mastersul de la Paris (a câștigat în 2020) și Turneul Campionilor (a câștigat în 2020).
"Sper să pot întrerupe această serie pentru că mai am patru turnee anul acesta și le-am câștigat deja pe toate. Sunt încrezător că pot întrerupe această serie și să câștig unul dintre ele pentru a 2-a oară. Așa cum am spus, aș dori să câștig toate turneele posibile pe hard. Îmi place Beijingul, este un turneu grozav. Îmi place China, probabil că voi reveni acolo în viitor", a spus Medvedev, citat de welovetennis.fr.
Daniil Medvedev are un prim tur liber la Shanghai și își va începe aventura la penultimul Masters al sezonului sâmbătă, 7 octombrie, contra chilianului Cristian Garin, pe care l-a învins în două dintre cele 3 confruntări directe de până acum (1-0 pe hard).
Turneul ATP 1000 de la Shanghai se desfășoară în perioada 4-15 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo