Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

El e Einstein din ATP! Jucătorul care a impresionat la Shanghai susține că are un IQ fabulos

Nicu Savin

Actualizat 06/10/2023 la 11:31 GMT+3

Terence Atmane este un jucător necunoscut publicului larg, dar francezul de 21 de ani a reușit să impresioneze la Mastersul de la Shanghai, unde a câștigat pentru prima dată în carieră un meci într-un turneu de 1000 de puncte. Un cunoscut jurnalist din Hexagon susține că Atmane este un jucător atipic, având un coeficient de inteligență apropiat de cel al lui Albert Einstein.

Terence Atmane à Roland-Garros en 2023

Credit imagine: Imago

Jucătorii de top debutează abia în turul secund la Shanghai, astfel că în primul tur au avut loc partide între sportivi mai slabi cotați, unii dintre ei aflându-se pentru prima dată în carieră pe tabloul principal la un turneu Masters.
Betano - Shanghai
Toată emoția de la Shanghai de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Printre ei s-a numărat și Terence Atmane, un francez de 21 de ani clasat pe locul 148 în lume. Venit din calificări, tânărul sportiv din Hexagon a obținut prima sa victorie la un turneu Masters, învingându-l pe australianul Jordan Thompson, scor 6-3, 3-6, 6-1.

Terence Atmane are un IQ apropiat de cel al lui Albert Einstein

Succesul lui Atmane a atras atenția francezilor, care au speranțe că acesta va deveni un jucător de top în viitorul apropiat. Bastien Fachan, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști francezi dedicați tenisului, a evidențiat faptul că Atmane are calități deosebite, și nu doar pe teren.
Sportivul de 21 de ani ar avea un coeficient de inteligență mult peste medie. Atmane susține că a fost diagnosticat cu HIP (Potențial Intelectual Înalt) și are un IQ de 158+, unul foarte apropiat de cel al renumitului Albert Einstein. Cercetătorii din acest domeniu au convenit că fostul mare fizician avea un IQ de 160.
Terence Atmane traversează cel mai bun moment al carierei. Acesta a ajuns săptămânile trecute pe locul 147 ATP, cea mai înaltă poziție pe care a ocupat-o vreodată, după ce a câștigat două turnee Challanger în China, la Zhangjiagang și Guangzhou. Francezul mai are în palmares și 5 titluri în circuitul ITF (4 în 2022 și unul în 2023).
Terence Atmane va reveni pe teren, la Shanghai, sâmbătă, când se va duela în turul secund cu Nicolas Jarry (22 ATP).
Turneul ATP 1000 de la Shanghai se desfășoară în perioada 4-15 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo