Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fază ireală la Shanghai! A ratat mingea de meci și "l-a făcut K.O." pe arbitrul de scaun. Ce a urmat

Irina Aldea

Actualizat 03/10/2023 la 14:30 GMT+3

Australianul Marc Polmans a fost descalificat în timpul meciului său din calificări. Tenismenul de pe locul 140 ATP a ratat mingea de meci pe care a avut-o și a trimis o lovitură violentă înspre arbitrul de scaun. Adversarul său a câștigat partida la masa verde.

Marc Polmans, fiind descalificat la Shanghai

Credit imagine: Eurosport

Aflat pe locul 140 ATP, tenismenul Marc Polmans a fost descalificat de la turneul Masters de la Shanghai în timpul unei partide din calificări, după ce a trimis cu putere o minge de tenis în direcția arbitrului de scaun, lovindu-l pe acesta. Polmans, în vârstă de 26 de ani, și-a vărsat frustrarea după ce ratase o minge de meci în zona fileului în partida cu italianul Stefano Naplitano, atunci când conducea cu scorul de 7-6 (3), 6-6 în tiebreak-ul setului 2.
Betano - Shanghai
Toată emoția de la Shanghai de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Australianul, care era la doar o minge distanță de calificarea pe tabloul principal la Shanghai, a părut că trimite în afara terenului mingea lovită cu putere. În schimb, acesta l-a luat la țintă pe arbitrul de scaun, pe care l-a lovit foarte violent. Siguranța oficialului a fost în mod clar pusă în pericol, iar supervizorii au decis descalificarea imediată a sportivului australian.
CITEȘTE ȘI:

Fază ireală la Shanghai! A ratat mingea de meci și "l-a făcut K.O." pe arbitrul de scaun

Marc Polmans nu e singurul care a comis astfel de erori în ultimii ani în tenisul mondial masculin. Deși nu se compară cu gravitatea reacției sale nervoase, Novak Djokovic a fost și el în aceeași situație, atunci când la US Open 2022 a trimis o minge în spate și a lovit ușor în gât o arbitră de linie, fără a trimite mingea cu furie, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Polmans.
La acea vreme, sârbul deținea 17 titluri majore și era mare favorit să-l obțină pe al 18-lea la New York. Nu s-a întâmplat în 2022, dar Djokovic a revenit anul acesta și l-a câștigat la Flushing Meadows pe al 24-lea, un record absolut. Într-un incident mult mai asemănător cu cel al lui Marc Polmans, Denis Shapovalov a fost suspendat și amendat după ce a lovit un arbitru de scaun în ochi cu o minge în timpul unui meci de Cupa Davis în 2017. Arbitrul Arnaud Gabas a suferit o fractură de os sub ochiul stâng și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală.
Turneul ATP 1000 de la Shanghai se desfășoară în perioada 4-15 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo