Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Shelton "i-a închis telefonul în nas" și lui Sinner, la Shanghai. Americanul, euforic: "Sunt dependent!"

Irina Aldea

Actualizat 10/10/2023 la 17:28 GMT+3

Ben Shelton s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale unui turneu ATP, după ce l-a învins pe Jannik Sinner în trei seturi la Shanghai. La final, americanul a făcut gestul său deja "marcă înregistrată", "i-a închis telefonul în față", spunând că "e dependent" să joace pe scenele mari din tenis.

Ben Shelton, Shanghai 2023

Credit imagine: Getty Images

Ben Shelton a obținut marți la Shanghai cea mai mare victorie a carierei din punct de vedere al locului ocupat în clasament de adversarul său. Americanul, care a împlinit chiar ieri 21 de ani, s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale unui turneu ATP după ce l-a învins pe Jannik Sinner, locul 4 ATP, cu scorul de 2-6, 6-3, 7-6 (5), după două ore și 32 de minute de joc.
Betano - Shanghai
Toată emoția de la Shanghai de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Shelton, care se află pe locul 20 ATP, s-a întâlnit azi pentru prima dată în carieră cu Jannik Sinner, proaspăt campion la Beijing. Italianul, aflat pe cea mai bună poziție în clasament până acum în carieră, avea la activ o serie de șapte victorii. Pentru Shelton urmează acum duelul cu favoritul numărul 26 de la Shanghai, compatriotul Sebastian Korda. Cei doi nu s-au mai întâlnit până în prezent.
CITEȘTE ȘI:

Shelton "i-a închis telefonul în față" și lui Sinner, la Shanghai

Shelton a disputat deja până acum în carieră două sferturi de finală la turneele de Grand Slam, însă este pentru prima dată când reușește asta și într-un turneu ATP. După victoria cu Sinner, americanul a făcut gestul său deja consacrat, acela prin care-i "închide telefonul în nas adversarului". După meci, americanul a transmis la interviul de pe teren că e "probabil dependent" de meciurile disputate pe terenurile mari din lume, referindu-se la performanța sa la o competiție ATP 1000.
"Când mă gândesc că în urmă cu un an și jumătate eram la facultate și jucam în turnee challenger... acesta este unul dintre acele momente în care te gândești că trebuie să te ciupești de piele să realizezi că e adevărat. Am avut multă încredere în capacitatea mea de a servi și de a rezista. Am avut încredere în condiția mea fizică, în capacitatea de a parcurge distanța până la linia de finish. Am jucat multe meciuri în 3 seturi în ultima vreme. Cred că asta mi-a dat multă încredere.
Serviciul meu nu a funcționat la fel de bine în primul set... Am început să-mi găsesc cu adevărat ritmul și am avut una dintre cele mai bune zile în care am servit în seturile 2 și 3. Cred că acumularea tuturor acestor lucruri m-a propulsat să joc un tenis mai bun. Nu știu ce să vă spun. Poate că sunt dependent să joc pe scene mari. Cu siguranță nu am avut o educație normală în lumea tenisului sau în primul an în circuit. A fost un pic pe dos, încercând să descopăr lucrurile pe parcurs. Voi încerca să continui să construiesc și să mă îmbunătățesc în fiecare săptămână", a transmis Ben Shelton la interviul de pe teren.
Turneul ATP 1000 de la Shanghai se desfășoară în perioada 4-15 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo