Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Camila Giorgi, gest cumplit la Birmingham, după ce Venus Williams s-a prăbușit pe teren. Replica sublimă a americancei

Dani Morar

Actualizat 19/06/2023 la 22:51 GMT+3

Venus Williams a obținut a doua victorie a anului, la 43 de ani. Americanca a trecut cu 7-6, 4-6, 7-6 de Camila Giorgi, după o luptă de 3 ore și 16 minute de joc. Italianca a făcut un gest considerat lipsit de respect la adresa adversarei sale, dar Venus a avut o reacție de clasă.

Wimbledon 2021: Rezumatul meciului dintre Mihaela Buzărnescu și Venus Williams

Venus Williams, legendara jucătoare americană, a ajuns la 43 de ani, însă nu renunță la tenis și astăzi a reușit să scrie o nouă pagină de istorie. Ajunsă până pe locul 697 WTA, ea s-a calificat în optimile de finală de la Birmingham, după o victorie superbă.
Camila Giorgi i-a fost adversară în primul tur de pe iarba din Marea Britanie, iar partida a fost una absolut superbă. Venus s-a impus după 3 ore și 16 minute și a avut nevoie de 3 seturi, câștigând de două ori în tiebreak.
A fost 7-6, 4-6, 7-6 pentru cea care a reușit să câștige 7 titluri de Grand Slam în carieră. A fost prima victorie a jucătoarei din Statele Unite în fața unei tenismene din top 50 WTA din 2019 încoace.
Un moment cel puțin ciudat a avut loc atunci când Venus a căzut și a urlat de durere. Camila a strigat un "Si", spre surprinderea fanilor din tribune. Momentul s-a viralizat repede pe rețelele de socializare și a fost criticat aspru de iubitorii sportului alb.
Citește și:

Venus Williams, replică sublimă pentru Camila Giorgi

Pentru Venus Williams a fost abia a doua victorie de la Wimbledon 2021 încoace. Americanca trecea atunci de Mihaela Buzărnescu, tot în 3 seturi, scor 7-5, 4-6, 6-3.
La începutul acestui an a fost prezentă la turneul de la Auckland, unde a trecut de primul tur, în minimum de seturi, cu compatrioata Katie Volynets. Avea să fie eliminată în turul secund, dar a revenit pe teren în sezonul de iarbă, la S’Hertogebosch, unde a cedat în fața lui Celine Naef.
Venus va juca în turul 2 de la Birmingham cu câștigătoarea dintre Linda Noskova și Jelena Ostapenko. La finalul partidei cu Giorgi, Williams a avut o replică absolut genială. "Sunt surprinsă că nu e numărul 1 în lume", a declarat aceasta.
România are două reprezentate în primul tur al turneului WTA 250 de la Birmingham. Ana Bogdan a trecut de calificări și a ajuns pe tabloul principal, dar sorții i-au scos-o în față pe Sorana Cîrstea. Cele două se vor întâlni marți, în jurul orei 13:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo