Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ostapenko, revenire ireală la Birmingham! Accidentată, letona e în semifinale, după un meci uluitor

Nicu Savin

Actualizat 23/06/2023 la 18:08 GMT+3

Jelena Ostapenko s-a calificat în semifinalele turneului WTa 250 de la Birmingham, după ce a învins-o pe Magdalena Frech, scor 4-6, 7-5, 6-2. Letona a fost condusă cu set și 4-0, dar a reușit una dintre revenirile anului în tenis chiar dacă a fost ușor accidentată și a avut nevoie de intervenția medicului.

Jelena Ostapenko (WTA Birmingham)

Credit imagine: Eurosport

Jelena Ostapenko este protagonista unui turneu senzațional la Birmingham. După ce ieri a învins-o pe Venus Williams la capătul unui meci foarte disputat, letona a fost astăzi autoarea uneia dintre cele mai mari reveniri din istoria recentă.
A 17-a jucătoare a lumii a întâlnit-o pe Magdalena Frech, cea care o învinsese în turul 2 pe Sorana Cîrstea. Poloneza a jucat foarte bine în prima parte a meciului și a ajuns să conducă cu 6-4, 4-0. În acel moment, Ostapenko a acuzat probleme la gambă și a cerut intervenția medicului.

Jelena Ostapenko, revenire senzațională la Birmingham, în duelul cu Magdalena Frech

Letona a revenit pe teren cu un bandaj pe picior și părea că se mișcă greu, dar dintr-o dată a început să trimită winner după winner și să echilibreze disputa. După time-out-ul medical, partida s-a schimbat cu 180 de grade și Ostapenko a mai cedat numai 3 game-uri, impunându-se cu scorul final de 4-6, 7-5, 6-2, după două ore și 16 minute de joc.
Pentru un loc în marea finală, Jelena Ostapenko o va întâlni pe învingătoarea sfertului Harriet Dart - Anastasia Potapova. Pe cealaltă parte de tablou, chinezoaica Lin Zhu s-a calificat deja în careul de ași și se va duela cu învingătoarea partidei dintre cehoaicele Barbora Krejcikova și Linda Fruhvirtova.
Jelena Ostapenko are 5 titluri în carieră, dar unul singur a fost obținut pe iarbă, la Eastbourne 2021.Letona și-a depășit deja cea mai bună performanță la Birmingham, unde a făcut doar sferturi de finală până acum, în 2016 și 2019.
Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo