Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emma Răducanu e fabuloasă, la Eastbourne! E doar a doua jucătoare care reușește asta în ultimii 2 ani

Dani Morar

Actualizat 27/06/2024 la 11:20 GMT+3

Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Eastbourne, după o victorie superbă în fața numărului 5 WTA, Jessica Pegula. Britanica a atins o bornă fabuloasă pentru ultimii 2 ani, devenind doar a doua jucătoare care izbutește o asemenea performanță.

Madison Keys - Emma Navarro - Roland-Garros Rezumat

Emma Răducanu a obținut una dintre cele mai importante victorii din ultimul timp, după ce a învins-o în 3 seturi pe Jessica Pegula, numărul 5 mondial. A fost 4-6, 7-6, 7-5 pentru sportiva britanică, după o luptă de 2 ore și 46 de minute.
Americanca era a doua favorită a turneului, dar a părăsit competiția după ce a avut chiar și o minge de meci. Pentru jucătoare cu origini române a fost o victorie cu atât mai importantă cu cât anul trecut a ratat întregul sezon de iarbă din cauza celor 3 operații suferite.
Potrivit statisticienilor de la Opta, aceasta a fost prima victorie a Emmei împotriva unei jucătoare de top 10 WTA, lucru surprinzător dacă ne gândim că are în palmares și un titlu de Grand Slam. Ea cucerea US Open 2021, dar pe parcursul turneului a avut norocul de a nu da peste niciuna din primele 10 tenismene ale lumii.
De la începutul sezonului 2023 încoace, doar două jucătoare din afara top 50 WTA au câștigat în fața adversarelor de top 10 după ce au înfruntat o minge de meci. Este vorba despre Anna Blinkova, la Australian Open 2024, și Emma Răducanu, la Eastbourne.
Citește și:

Emma Răducanu, după victoria cu Jessica Pegula

Fără îndoială, Emma Răducanu a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă în cariera sa, fiind operată de 3 ori pe parcursul anului trecut. Sportiva britanică a ținut să transmită un mesaj cu multă însemnătate după meciul cu Pegula, scriind pe cameră că acesta este un nou început. După meci, ea a vorbit și despre cât de mult înseamnă această victorie.
"Este incredibil de dificil când joci împotriva cuiva atât de în formă precum Jessica. Vreau să spun că a alergat foarte mult și fără îndoială se simte bine pe iarbă, dar sunt fericită că am făcut față unei situații dificile.
Să fiu sinceră, nu credeam că o să trec peste acest meci. Cred că această partidă va însemna mult pentru mine. Am trecut prin multe situații, iar să fac față acestui meci e foarte bine", a declarat Emma Răducanu la finalul meciului.
Pentru un loc în semifinalele de la Eastbourne, Emma Răducanu va juca împotriva Daiei Kasatkina.
Tabloul complet al sferturilor de la Eastbourne:
  • Harriet Dart – Leylah Fernandez
  • Madison Keys – Karolina Muchova
  • Katie Boultier – Jasmine Paolini
  • Emma Răducanu – Daria Kasatkina

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo