Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Momente incredibile la Eastbourne! Fritz s-a pus în genunchi în fața arbitrului, după o fază rară

Nicu Savin

Publicat 28/06/2024 la 22:50 GMT+3

Taylor Fritz s-a calificat în finala turneului ATP 250 de la Eastbourne, după ce l-a învins în două seturi pe australianul Aleksandar Vukic, scor 7-6 (5), 7-6 (4). În finalul primului act, americanul a oferit unul dintre momentele anului în tenis, implorându-l în genunchi pe arbitrul de scaun să schimbe o decizie, dar fără succes. Reluările au demonstrat că yankeul avea dreptate.

Taylor Fritz

Credit imagine: Twitter

Taylor Fritz este într-o formă bună înainte de Wimbledon și va merge la Londra cu cel puțin o finală jucată, dacă nu chiar cu un trofeu. Americanul a făcut sferturi la Queen's săptămâna trecută, iar înainte de al 3-lea Grand Slam al anului a decis să joace și la Eastbourne, turneu din categoria ATP 250.
Astăzi, al 13-lea jucător al lumii s-a calificat în marea finală, după ce l-a învins în două seturi decise la tie-break pe australianul Aleksandar Vukic, scor 7-6(5), 7-6 (4). Așa cum o arată și scorul, partida a fost foarte echilibrată și micile detalii au făcut diferența. De altfel, niciunul dintre jucători nu a reușit vreun break și probabil că experiența l-a ajutat pe Fritz să fie mai eficient în momentele mai importante.

Taylor Fritz a oferit unul dintre momentele anului în tenis, la Eastbourne

Meciul a fost marcat și de un episod controversat, care a avut loc în finalul primului set. La scorul de 5-4 pentru Fritz, în tie-break, australianul a venit la fileu, iar americanul a trimis puternic înspre corpul acestuia. Cumva, Vukic a reușit un voleu câștigător, dar Fritz a considerat că mâna a atins de două ori racheta adversarului, iar reluările au demonstrat că așa s-a întâmplat.
Fritz a protestat vehement, dar arbitrul a rămas ferm pe poziție și a dat punct pentru Vukic. Americanul a fost atât de convins că are dreptate încât s-a pus în genunchi și l-a implorat pe oficial să-și schimbe decizia, dar nu a avut sorți de izbândă. Între cei doi nu a avut un schimb dur de replici, ci momentul a fost mai degrabă hilar, arbitrul amuzându-se copios de gestul sportivului din SUA.
Din fericire pentru el, eroarea arbitrului nu l-a costat așa scump pe Fritz, care a câștigat în cele din urmă partida și a avansat în ultimul act. Turneul de la Easbourne este "feblețea" lui Taylor Fritz, care va juca sâmbătă a 3-a sa finală la turneul din orașul englez. Americanul are în palmares 7 titluri ATP, dintre care două la Eastbourne, în 2019 (primul titlu din carieră) și 2022.
Între Fritz și al 3-lea său trofeu la Eastbourne va sta un alt australian, Max Purcell, care a trecut în cealaltă semifinală de britanicul Billy Harris (2-1 la seturi). Duelul dintre Fritz și tenismenii de la Antipozi va continua și la Wimbledon, unde americanul se va confrunta în primul tur cu Christopher O'Connell.
Eurosport și Max transmit în România toate cele patru turnee de Grand Slam ale anului. Platforma de streaming Max este singurul loc în care se poate urmări fiecare punct din fiecare meci de la Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon și US Open, precum și fiecare moment de la Jocurile Olimpice Paris 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo