Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ostapenko, gafa anului în tenis! Absolut ireal ce a putut să facă în eșecul de la Eastbourne

Nicu Savin

Publicat 27/06/2024 la 07:37 GMT+3

Jelena Ostapenko a fost învinsă de Katie Boulter în optimile de finală ale turneului WTA 500 de la Eastbourne, scor 4-6, 5-7. Pe parcursul primului set, letona a comis o dublă greșeală incredibilă, trimițând al doilea serviciu în cealaltă parte a terenului, un lucru care nu s-a mai văzut de mult timp la un asemenea nivel.

Jelena Ostapenko

Credit imagine: Getty Images

Jelena Ostapenko nu traversează deloc o perioadă bună în ajunul Grand Slam-ului de la Wimbledon. După ce a fost eliminată în turul 2 de la Roland Garros și a pierdut primul meci jucat pe iarbă în acest an, la Birmingham, letona de pe locul 13 WTA s-a oprit în optimi la turneul WTA 500 de la Eastbourne.
Ostapenko a fost învinsă într-un meci de peste două ore de britanica Katie Boulter, scor 4-6, 5-7. Ca de obicei, letona a oscilat între loviturile fantastice și momentele în care a greșit flagrant. În total, Jelena a comis 9 duble greșeli, dar una dintre ele face înconjurul rețelelor de socializare.

Jelena Ostapenko, gafă monumentală în meciul pierdut cu Boulter la Eastbourne

Când servea să rămână în primul set, la 5-3 pentru adversară, Ostapenko a ratat primul serviciu, iar cu cel de-al doilea a eșuat complet. Letona nu doar că nu a trimis mingea în careul în care trebuia, dar mingea plecată din racheta sa a aterizat în partea cealaltă a terenului, neprinzând nici măcar celălalt careu. Imaginile s-au viralizat în mediul online, iar internauții au numit eroarea letonei drept "o triplă greșeală".
Gafa s-a datorat faptului că Ostapenko a vrut să imprime mingii foarte mult efect, dar execuția a fost lamentabilă, ceva ce se întâmplă foarte rar la un asemenea nivel.
Chiar dacă în cele din urmă a câștigat acel game, după ce a salvat 5 mingi de set, Ostapenko nu a găsit resurse să revină complet și în final a părăsit terenul învinsă, astfel că merge la Wimbledon cu numai 3 meciuri jucate pe iarbă în acest an, două dintre ele pierdute.
În ceea ce o privește pe Katie Boulter, aceasta continuă să arate o formă excelentă pe iarbă. După ce a câștigat titlul la Nottingham, învingând-o în finală pe Karolina Pliskova, Boulter s-a restras din meciul cu Anhelina Kalinina de la Birmingham, dar la Eastbourne s-a dovedit că nu a fost vorba despre o problemă medicală serioasă. Pentru un loc în semifinalele competiției, britanica se va duela cu Jasmine Paolini, cap de serie 3, care după ce a avut un prim tur liber, a profitat de abandonul lui Elise Mertens în optimi (la 5-2 pentru italiancă în primul set).




Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo