Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniil Medvedev, eliminat în turul 2 la Halle de numărul 42 ATP! "A fost momentul perfect pentru răzbunare!"

Dani Morar

Publicat 20/06/2024 la 08:32 GMT+3

Daniil Medvedev a fost eliminat în turul 2 al turneului de la Halle, după ce a fost învins în 3 seturi de Zhizhen Zhang, sportiv clasat pe locul 42 ATP. După meci, chinezul a avut o declarație interesantă, dezzvăluind că a așteptat acest moment pentru a se răzbuna.

Daniil Medvedev in Halle

Credit imagine: Imago

Daniil Medvedev a cedat în optimile turneului de la Halle în fața lui Zhizhen Zhang. Rusul fost învins în 3 seturi, scor 3-6, 6-2, 6-7, după un meci de două ore și 7 minute.
Primul set a fost unul fără istoric. Cei doi au mers cap la cap până la 2-2, iar chinezul și-a făcut apoi serviciul pentru a prelua conducerea cu 3-2. Rusul a cedat pe propriul serviciu în game-ul imediat următor, iar runda a fost închisă de Zhang cu 6-3.
Medvedev a dat semne de revenire în setul secund, când a etalat un joc mult mai solid și a cedat doar 5 puncte pe propriul serviciu. Zhizhen a cedat două game-uri pe propriul servicu, iar setul a mers la adversarul său.
Debutul decisivului i-a aparținut aceluiași Medvedev. Al treilea favorit de la Halle a făcut rapid breakul și s-a distanțat la 2-0, dar nu a avut puterea de a-și consolida avantajul. Zhang a egalat la 2, iar apoi s-a mers în linie dreaptă spre tiebreak.
Medvedev a condus cu 5-4 în tiebreak și a fost la doar două puncte distanță de calificare, însă nu a mai reușit să câștige vreunul. Chinezul a închis partida după ce a câștigat tiebreakul cu 7-5 și s-a calificat în sferturile competiției.
Citește și:

Zhizhen Zhang s-a răzbunat pe Medvedev

Imediat după meci, chinezul a dezvăluit că a știut încă din momentul când setul 3 a intrat în tiebreak că e momentul perfect pentru răzbunare. De ce? Ei bine, ultima partidă dintre cei doi avea loc în 2016, în calificări la Nice.
Atunci Medvedev se impunea, de asemenea, în tiebreakul setului decisiv, o înfrângere care a fost ținută minte până azi de adversarul său.
"A fost un meci foarte greu. Ultima dată când am pierdut împotriva lui s-a întâmplat în tiebreakul setului 3. Astăzi, când am ajuns în tiebreakul setului 3 mă gândeam: "E momentul perfect pentru răzbunare." Sunt atât de fericit că a ieșit bine în final", a declarat Zhang.
Pentru Zhizhen Zhang urmează duelul din sferturile de la Halle împotriva lui Christopher Eubanks. Americanul a eliminat și el un favorit, trecând de Alexander Bublik în 3 seturi. În semifinale, ar putea urma un duel cu principalul favorit, Jannik Sinner.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo