Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jannik Sinner e în marea finală la Halle! Italianul nu s-a complicat și cu Zhang și va lupta pentru trofeu

Irina Aldea

Actualizat 22/06/2024 la 17:58 GMT+3

Jannik Sinner s-a calificat sâmbătă în marea finală a turneului de 500 de puncte de la Halle, după ce a trecut de Zhizhen Zhang în minimum de seturi. E prima victorie a italianului în două seturi săptămâna aceasta.

Jannik Sinner, Halle 2024

Credit imagine: Getty Images

Jannik Sinner, liderul mondial din ATP, a obținut sâmbătă calificarea în marea finală a turneului de 500 de puncte de la Halle, Germania, după ce a trecut în minimum de seturi de chinezul Zhizhen Zhang, ocupant al locului 42 ATP. Aceasta este a 19-a finală în care se califică Sinner, a patra din acest sezon competițional.
Elevul lui Darren Cahill s-a impus cu scorul de 6-4, 7-6 (3), la capătul unui meci care a durat o oră și 40 de minute de joc. Aceasta a fost prima întâlnire directă dintre Sinner și Zhang în circuitul mondial masculin. Spre deosebire de meciurile anterioare, Sinner s-a impus de această dată în două seturi.
CITEȘTE ȘI:

Jannik Sinner e în finală la Halle! Victorie cu Zhang și meci dificil pentru trofeu

La Halle, Sinner nu reușise să se impună până în semifinale în minimum de seturi în vreun meci. Primul său duel a durat două ore și 19 minute de joc, al doilea două ore și 17 minute, iar al treilea, cel mai lung, două ore și 33 de minute, învingându-i pe Griekspoor, Maroszan și Struff.
Jannik Sinner devine al patrulea om din 2000 încoace care ajunge în finală la primul său turneu ca număr 1 mondial. El se alătură lui Juan Carlos Ferrero, Novak Djokovic și Andy Murray.
În marea finală de duminică, Jannik Sinner îl va înfrunta pe favoritul numărul 5, Hubert Hurkacz. Acesta din urmă l-a învins pe favoritul gazdelor, Alexander Zverev (4 ATP) cu scorul de 7-6 (2), 6-4, la capătul unui meci de o oră și 34 de minute de joc. Hurkacz traversează o formă de joc excepțională și nu a cedat până acum set la Halle, învingându-i pe Cobolli, duckworth, Giron și Zverev.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo