Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jannik Sinner, în companie selectă după titlul de la Halle. Doar el și Roger Federer au mai reușit așa ceva

Andrei Nicolae

Actualizat 23/06/2024 la 18:25 GMT+3

Jannik Sinner a câștigat duminică titlul de la Halle, după ce l-a învins pe Huber Hurkacz la capătul a două seturi decise în tie-break. În urma acestui rezultat, italianul a atins o bornă extrem de interesantă, pe care doar legendarul Roger Federer a mai reușit să o înregistreze în cariera sa.

Jannik Sinner alza il trofeo ad Halle

Credit imagine: Getty Images

Jannik Sinner este în formă înainte de marele șlem de la Wimbledon, după ce a câștigat titlul la turneul de calibru ATP 500 de la Halle. Noul lider mondial din ierarhia ATP l-a învins pe Hubert Hurkacz cu scorul de 7-6, 7-6, la capătul unei ore și 51 de minute de joc.
Italianul a cucerit astfel primul său titlu pe iarbă din întreaga carieră în circuitul ATP și al patrulea din acest sezon, după cele de la Australian Open, Rotterdam și Miami. În acest sens, jucătorul antrenat de Darren Cahill și-a anunțat în mod indirect intenția de a se lupta pentru al treilea titlu de Grand Slam din acest an, Wimbledon.
Performanța lui Sinner de a se impune la Halle a avut o însemnătate și mai mare, întrucât italianul a intrat într-un club select în urma victoriei sale, din care mai face parte doar Federer. Jannik a devenit doar al doilea jucător care reușește să cucerească trofeul din Germania din postura de lider mondial. "Swiss Maestro" a fost un adevărat specialist al competiției de pe iarba nemțească, pe care a câștigat-o de 10 ori.
Citește și:

Ce a spus Sinner după titlul câștigat la Halle

La ceremonia de premiere, Sinner a ținut să îl felicite pe Hurkacz, dar a transmis și un mesaj de la depărtare pentru partenera sa, Anna Kalinskaya, care a pierdut în finală la Berlin deși a avut cinci mingi de meci.
"În primul rând, felicitări lui Hubi pentru o nouă finală, în 2022 ai câștigat aici. Felicitări și echipei tale, faci o treabă minunată. Noi suntem prieteni buni în afara terenului, să ne vedem jucând în finală este foarte special.
Prietena mea, Anna, a jucat la Berlin azi. A pierdut, cu 6 mingi de meci (n.r. a avut 5 de fapt), deci îmi pare rău pentru ea. A avut și ea o săptămână minunată", a spus liderul mondial.
În urma victoriei de la Halle, Sinner a cucerit astfel primul său titlu pe iarbă în circuitul ATP. De asemenea, trofeul din Germania este primul câștigat de italian din postura de lider mondial. Astfel, Jannik are un moral bun înainte de Grand Slam-ul de la Wimbledon, pentru care va începe să se pregătească zilele următoare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo