Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sinner și-a anunțat obiectivul, după ce a devenit "omul-maraton" la Halle: "Asta e tot ce vreau!"

Irina Aldea

Publicat 22/06/2024 la 12:56 GMT+3

Jannik Sinner luptă azi la Halle pentru calificarea în marea finală. Italianul a disputat în Germania trei meciuri, toate decise în trei seturi. La conferința de presă, Sinner a vorbit despre obiectivul pe care-l are.

Jannik Sinner, Halle 2024

Credit imagine: Getty Images

Jannik Sinner a disputat trei meciuri maraton la Halle. Elevul lui Darren Cahill i-a învins pe Griekspoor, Maroszan și Struff pentru a ajunge în semifinale la turneul de 500 de puncte ATP din Germania, acolo unde-l va întâlni pe chinezul Zhizhen Zhang (42 ATP). La Halle, Sinner nu a reușit să se impună până acum în minimum de seturi în vreun meci. Primul său duel a durat două ore și 19 minute de joc, al doilea două ore și 17 minute, iar al treilea, cel mai lung, două ore și 33 de minute.
La conferința de presă, liderul mondial din ATP și-a spus oful în privința programului încărcat, având în vedere că a jucat și la dublu, alături de Hubert Hurkacz: "Programul pentru simplu ar fi, de asemenea, diferit, este târziu și terenul numărul unu nu are lumină. Ar trebui să decidem dacă jucăm dublu vineri sau sâmbătă, pentru că cred că finala de dublu este duminică. Există o zi în plus. Am pierdut ieri, dar nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă trebuia să jucăm", spune Jannik la o conferință de presă, după cum relatează Talking Tennis.
CITEȘTE ȘI:

Sinner și-a anunțat obiectivul, după ce a devenit "omul-maraton" la Halle

Apoi a vorbit și despre dificultatea de a juca împotriva lui Jan-Lennard Struff la Halle, în sferturi: "Au fost multe suișuri și coborâșuri, multe oportunități, el a servit foarte bine în majoritatea timpului. Am avut câteva retururi pe care le-am ratat cu 0-40, dar asta se întâmplă. El a avut o minge de break și a profitat. Așa e în tenis, trebuie să accepți ce se întâmplă și că ratezi uneori oportunitățile pe care le ai. Eu am avut multe, deși nu am reușit să profit de cele mai multe dintre ele. Orice se putea întâmpla în tiebreak-ul setului doi. A început foarte bine și când începi mai bine este o mare provocare de a reveni".
Sinner și-a anunțat și obiectivul la finalul conferinței, punând accent pe faptul că toate aceste sacrificii sunt pentru Wimbledon: "Asta e tot ce vreau, să ajung la Wimbledon la 100%. Cu toții vrem să ajungem în cea mai bună formă la Wimbledon. Sunt fericit că am avut ocazia să joc patru meciuri de simplu aici, ceea ce este foarte bine, plus două la dublu. Am jucat mult pe iarbă în această primă săptămână, următoarea va fi de antrenament. La început vom merge la viteză maximă, apoi vom încetini un pic pentru a avea cât mai multă energie. Vom vedea cum voi juca la Londra".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo