Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Karolina Pliskova, campioană la Transylvania Open, după finala cu Ana Bogdan. Românca ratează performanța carierei

Maria Olteanu

Publicat 11/02/2024 la 19:08 GMT+2

Karolina Pliskova a câștigat turneul de 250 de puncte de la Cluj-Napoca, Transylvania Open, după ce s-a impus în ultimul act în fața româncei Ana Bogdan, scor 6-4, 6-3. Ana a condus cu 3-0 în primul set, dar de acolo totul s-a năruit pentru sportiva noastră, în fața fostului lider mondial.

Karolina Pliskova, Transylvania Open

Credit imagine: Getty Images

Ana Bogdan era faţă în faţă cu istoria la Transylvania Open, acolo unde avea șansa primului titlu WTA din carieră. Românca a făcut o săptămână foarte bună la Cluj-Napoca, iar în penultimul act al competiției a trecut într-un duel 100% românesc de Jaqueline Cristian.
Duminică, în ultima manșă a competiției, sportiva din Sinaia a avut-o de partea cealaltă a fileului pe Karolina Pliskova, într-un meci exrem de important, la capătul căruia ar fi avut șansa de a reveni în TOP 50 WTA.
Confruntarea din BT Arena a început foarte bine pentru jucătoarea noastră, care a făcut rapid și break, distanțându-se la 3-0.
În acel moment, Bogdan păreana că deține controlul total al partidei și că nimic nu o poate opri din drumul spre câștigarea primului set. De la 3-0 pentru Ana s-a făcut 3-3, Pliskova revenind puternic în joc.
Până la sfârșitul setului, jucătoarea noastră a greșit mult și i-a permis cehoaicei să se distanțeze și să încline balanța în favoarea ei. S-a terminat până la urmă 6-4 în favoarea Karolinei Pliskova, la capătul a 45 de minute de joc.
Citește și:

Karolina Pliskova, campioană la Transylvania Open

După un prim set dominat la început și pierdut neașteptat deși a avut 3-0 pe tabelă, Ana a început la serviciu setul secund. S-a mers cap la cap până la 2 egal, când Pliskova a făcut break-ul și s-a detașat la 3-2, break confirmat imediat de un nou game, pentru 4-2.
Bogdan a revenit la o lungime în spate, la 4-3, dar Pliskova s-a distanțat din nou la 5-3.
Pe serviciul Anei, cehoaica a gestionat foarte bine game-ul și a închis meciul, scor 6-4, 6-3.
A fost pentru a treia oară consecutiv când am avut o româncă în finală, după Simona Halep (2021) şi Gabriela Ruse (2023), însă niciuna nu a reuşit să câştige până acum trofeul.
Dincolo de asta, Ana Bogdan ratează șansa de a câștiga primul său trofeu din WTA, dar și revenirea în TOP 50 WTA, după ce la mijlocul lui 2023, după turul 3 de la Wimbledon, urcase până pe 39 WTA, cea mai bună poziție a carierei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo