Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Coco Gauff, prima semifinalistă de la US Open! Uluitor ce a reușit în primul set cu Ostapenko

Dani Morar

Actualizat 05/09/2023 la 21:01 GMT+3

Coco Gauff s-a calificat în semifinalele US Open, după victoria cu 6-0, 6-2, în fața Jelenei Ostapenko. Jucătoarea din America a luat primul set după doar 21 de minute, fără a ceda vreun game. Viitoarea sa adversară se va stabili dintre Sorana Cîrstea și Karolina Muchova.

Magică! Gauff este prima semifinalistă de la US Open, după un meci perfect în fața lui Ostapenko

Coco Gauff este prima semifinalistă de la ediția US Open din 2023. Favorita numărul 6 de la ultimul turneu de Grand Slam al anului s-a impus cu 6-0, 6-2 în fața Jelenei Ostapenko, după o oră și 9 minute de joc.
Betano, US Open 2023
Toată emoția de la US Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Americanca a câștigat primul set după doar 21 de minute, impunându-se lejer, fără a ceda vreun game. Letona a câștigat doar 7 mingi în runda inaugurală, în care a avut un procentaj dezastruos pe primul serviciu: doar 25% din puncte câștigate.
Gauff este prima jucătoare care înregistrează un 6-0 în setul de debut al unui sfert de finală la un turneu de Grand Slam, din 2018 încoace. Ultima care a izbutit această performanță a fost Caroline Wozniacki, în fața Carlei Suarez Navarro, la Australian Open 2018.
Jucătoarea de pe locul 6 WTA a câștigat toate punctele cu serviciul 2 în primul set și a câștigat toate cele 3 mingi de break pe care și le-a procurat. Setul 2 a început la fel de bine pentru jucătoarea din SUA, care a reușit break-ul, dar a cedat imediat pe propriul serviciu.
Chiar și așa, letona nu a mai avut puterea de a reveni și s-a văzut din nou condusă cu 3-1 și 4-2. De la 3-2, Gauff nu a mai cedat niciun game și a închis runda secundă cu 6-2, calificându-se într-o semifinală de Grand Slam pentru a doua oară în carieră și pentru prima dată pe hard.
Citește și:

Coco Gauff scrie istorie la US Open

Gauff este abia a patra adolescentă din Era Open care câștigă un sfert de finală la US Open, cedând doar 2 game-uri sau mai puțin. Pam Shiver, racy Austin și Martina Hingis sunt celelalte trei, cea mai recentă în 1999.
Pentru favorita numărul 6 poate urma un duel cu Sorana Cîrstea. Jucătoarea noastra va evolua în această noapte, de la ora 2:00, în fața Karolinei Muchova, din Cehia. Sorana este într-o formă incredibilă la US Open, unde a făcut meciuri incredibile și a ajuns până în faza sferturilor de finală, unde o va întâlni pe Karolina Muchova. Românca de 33 de ani se află într-o stare mentală foarte bună, iar acest lucru este datorat și antrenorului ei, Thomas Johansson, care a ajutat-o extrem de mult înainte de startul turneului de la New York.
US Open 2023, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 28 august - 10 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo