Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jelena Ostapenko a dat cărțile pe față! Cum a scos-o din sărite fanul pe care "l-a expulzat" de la US Open

Nicu Savin

Actualizat 02/09/2023 la 17:51 GMT+3

Jelena Ostapenko s-a calificat cu emoții în optimile de finală de la US Open, după ce a trecut în 3 seturi de favorita gazdelor, Bernarda Pera. Letona a oferit un moment rar în timpul setului decisiv, făcându-i semne disperate unui fan să părăsească arena. La conferința de presă, ocupanta locului 21 WTA a explicat de ce a fost atât de supărată și a atins și un alt subiect sensibil de la New York.

Ostapenko este în optimi la US Open după o victorie cu Pera

Jelena Ostapenko se află într-o formă foarte bună la US Open, unde s-a calificat în premieră în optimile de finală. Letona a avut parte de 3 meciuri maraton în primele 3 tururi, învingându-le în set devisiv pe Jasmine Paolini, Elena Avansyan și Bernarda Pera.
Betano, US Open 2023
Toată emoția de la US Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO
În duelul contra americancei, Ostapenko a fost protagonista unui moment incredibil. Aceasta a fost scoasă din sărite de un fan vocal și a preluat de la sine putere rolul arbitrului de scaun, responsabil cu asigurarea ordinii în arenă. Letona a mers în direcția fanului care o deranja și l-a alungat din arenă, gesticulând haotic. Suporterul respectiv a părăsit tribunele și Ostapenko și-a văzut în continuare de joc, impunându-se în final cu 4-6, 6-3, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 50 de minute.

Jelena Ostapenko a explicat gestul incredibil făcut la adresa unui fan, la US Open

La conferința de presă de după meci, Ostapenko a fost rugată să explice momentul respectiv, care face parte din multele inconveniente cu care se confruntă jucătorii la Grand Slam-ul american. Letona nu s-a ferit să vorbească despre mirosul de marijuana, șa cum au făcut și alți jucători, și a spus de ce a reacționat atât de vehement la adresa fanului care a deranjat-o.
"Cu mirosul de marijuana este ceva normal. Simt mirosul la fiecare joc. Nu este de mirare că și alți tenismeni s-au plâns de asta. Despre acest fan... Conduceam cu 4-1 în al treilea set și dintr-o dată, când am servit, a început să țipe ca un nebun. Și nu unul sau două cuvinte, ci două sau trei propoziții la rând. Desigur, arbitrul de scaun i-a spus să tacă. Tocmai pleca, așa că i-am spus să o facă mai repede", a spus Ostapenko, citată de puntodebreak.com.
Pentru un loc în sferturile de finală de la Flushing Meadows, Jelena Ostapenko se va duela cu Iga Swiatek, liderul mondial. Interesant este că letona a câștigat toate cele 3 meciuri jucate contra polonezei în circuit, ultimele două pe hard, la Indian Wells 2021 și Dubai 2022.
US Open 2023, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 28 august - 10 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo