Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ben Shelton îl știa pe Djokovic doar din auzite! Dezvăluirea ireală a americanului

Cristian Mihală

Actualizat 09/09/2023 la 19:47 GMT+3

Ben Shelton, semifinalistul surpriză de la US Open, a oferit un răspuns surprinzător în conferința de presă de după înfrângerea cu Novak Djokovic. Întrebat dacă sârbul este diferit în teren față de cum îl percepea din fața televizorului, americanul a dezvăluit că nu a urmărit meciurile celui mai titrat jucător din istorie.

Djokovic, pentru a 10-a oară în finala US Open! Nole a avut emoții cu Shelton doar în setul 3

Sfertfinalist la Australian Open, în iarnă, Ben Shelton a avut ulterior un sezon cenușiu, nereușind să se facă remarcat la vreun alt turneu. La Flushing Meadows s-a adunat, însă, și grație unui serviciu excepțional și al unui traseu favorabil a bifat prima sa semifinală de Grand Slam.
În penultimul act, yankeul nu a avut prea multe șanse în fața lui Djokovic, care pare un om "într-o misiune" spre al 24-lea Grand Slam din carieră. Sârbul e fără îndoială un model pentru toți din noua generație, profesionalismul său și motivația incredibilă, chiar și la 36 de ani, inspirând.
Totuși, nu toți jucătorii de top sunt interesați de legendele tenisului, astfel că Ben Shelton a surprins enorm ziariștii prezenți la conferința de presă de după disputa din "careul de ași". Întrebat dacă l-a perceput diferit pe Djokovic în teren, prin comparație cu modul în care îl simțea din fața TV-ului, Ben Shelton a avut un răspuns total neașteptat.
"Nu cred că l-am văzut vreodată pe Novak la TV. Am urmărit câteva casete cu câteva din ultimele lui meciuri înainte de disputa de azi", a fost răspunsul uimitor al lui Shelton.

Shelton, ironie pentru Djokovic

După ultimul punct al victoriei cu Shelton, Djokovic a dus mâna la ureche, imitând o convorbire telefonică, gest prin care Shelton și-a sărbătorit victoriile de la US Open. Nole a mers și mai departe și a imitat cum închide telefonul, semn că a pus capăt visului celui pe care l-a învins astăzi, dar și speranțelor americanilor că vor avea din nou un campion la Flushing Meadows (ultimul american care a câștigat la New York a fost Andy Roddick, în 2003).
La conferința de presă de după meci, Ben Shelton a fost rugat să comenteze modul inedit prin care Djokovic a ales să celebreze victoria. Americanul a subliniat că urăște ca jucătorii să fie judecați pentru felul în care sărbătoresc și a subliniat că fiecare poate face ce vrea după ce câștigă. Totuși, tânărul l-a ironizat pe Nole printr-un proverb învățat în copilărie.
"Nu am văzut gestul decât după meci. Nu-mi place când sunt pe rețelele de socializare și văd oameni care îmi spun cum pot sau nu să sărbătoresc. Dacă câștigi meciul, meriți să faci ce vrei. În copilărie am învățat că imitarea este cea mai sinceră formă de lingușire", a spus Shelton.
Chiar dacă a pierdut partida de aseară, Ben Shelton rămâne cu amintiri minunate de la US Open 2023, primul său turneu ATP la care a ajuns vreodată în careul de ași. Americanul a făcut un salt impresionant în clasamentul ATP, iar de luni va fi pe locul 19 în lume, cea mai înaltă poziție din carieră.
Finala masculină de la US Open, Novak Djokovic - Daniil Medvedv, va avea loc duminică seară, în direct pe Eurosport 1 și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo