Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, gest controversat după calificarea în finala US Open: "le-a închis în nas americanilor"

Nicu Savin

Actualizat 09/09/2023 la 04:02 GMT+3

Novak Djokvic s-a calificat fără probleme în finala US Open, după ce a trecut în penultimul act de Ben Shelton, scor 6-3, 6-2, 7-6 (4). Imediat după ultimul punct, Nole a făcut un gest controversat, imitând o convorbire telefonică, mod în care americanul s-a bucurat după succesele sale de până acum.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic s-a calificat pentru a 10-a oară în carieră în finala US Open, după o victorie în minim de seturi în fața favoritului americanilor, Ben Shelton. Nole a avut probleme doar în al 3-lea set, când nu a reușit să închidă partida la primele ocazii pe serviciul adversarului și nici când a servit pentru meci, dar a făcut-o în tie-break.
Djokovic s-a impus cu scorul final de 6-3, 6-2, 7-6(4), după două ore și 42 de minute de joc, iar la finalul partidei a făcut un gest controversat. Privind spre loja sa, sârbul a dus mâna la ureche, imitând o convorbire telefonică, gest prin care Ben Shelton și-a sărbătorit victoriile la această ediție de US Open. Nole a mers și mai departe și a imitat cum închide telefonul, semn că a pus capăt visului celui pe care l-a învins astăzi.

Novak Djokovic l-a imitat pe Ben Shelton, după ce l-a învins în prima semifinală de la US Open

Probabil că Nole "a vrut să le dea peste nas" americanilor, care au fost din nou foarte vocali în timpul meciului și chiar s-au bucurat excesiv la erorile sale, dar și adversarului, care a celebrat foarte vocal unele puncte câștigate. La interviul acordat pe teren, Djokovic a spus că se aștepta ca adversarul său să fie susținut mai mult de public, așa cum a fost și în sfertul cu Fritz, dar a fost plin de fair-play și a mulțumit publicului pentru atmosfera creată.
"În primul rând, ați fost din nou incredibili. A fost o atmosferă fantastică. Acestea sunt meciurile pentru care încă joc și care mă inspiră să mă trezesc în fiecare zi. Să muncesc la fel de mult ca tinerii. Grand Slam-urile contează cel mai mult în sportul nostru. Știam înainte de sferturi și semifinale voi juca împotriva unui american. Acesta este genul de atmosferă în care ne place tuturor să jucăm. Publicul a fost foarte gălăgios. Acoperișul a fost tras. Dar acestea sunt condițiile și sunt foarte recunoscător pentru victoria de azi", a spus Djokovic.
Odată cu calificarea în a 10-a sa finală la US Open, Djokovic a devenit primul jucător din era Open care ajunge de minim 10 ori în ultimul act la două Grand Slam-uri diferite (la Australian Open are tot 10 finale, toate câștigate).
Sârbul va juca a 4-a sa finală de Grand Slam din 2023 (a câștigat la Australian Open și Roland Garros și a pierdut la Wimbledon). Este pentru a 3-a oară în carieră când Nole atinge ultimul act la toate cele 4 turnee majore în același an, după ce a mai reușit acest lucru în 2015 și 2021. Doar Roger Federer a bifat această perforamnță de 3 ori în carieră, în 2006, 2007 și 2009.
Din cele 9 finale jucate până acum la Flushing Meadows, Djokovic a câștigat doar 3. Sârbul va căuta al 4-lea titlu duminică seara, când se va duela cu Daniil Medvedev sau Carlos Alcaraz, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo