Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

US Open, ziua 9 | Shelton, în premieră în semifinale la un Grand Slam! Gauff - Muchova, prima semifinală feminină

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 06/09/2023 la 07:35 GMT+3

US Open a ajuns la faza sferturilor de finală. În această seară sunt programate 4 partide în urma cărora vor afla primii 4 semifinaliști ai ediției din acest an de la Flushing Meadows, câte doi de pe fiecare tablou, masculin și feminin. Sorana Cîrstea - Karolina Muchova și Taylor Fritz - Novak Djokovic sunt meciurile zilei.

Cirstea - Bencic - US Open Rezumat

UPDATE: Ben Shelton l-a eliminat în 4 seturi pe Frances Tiafoe de la US Open, scor 2-6, 6-3, 6-7 (7), 2-6, și s-a calificat în premieră în semifinalele unui turneu de Grand Slam.
UPDATE: Ben Shelton s-a impus în setul 3, după un tiebreak în care a reușit mai multe puncte spectaculoase, și e la un set distanță de prima sa semifinală de Grand Slam din carieră.
picture

Ben Shelton, puncte SENZAȚIONALE în tiebreak-ul setului 3 al meciului cu Tiafoe, de la US Open

UPDATE: Frances Tiafoe a câștigat setul 2 al meciului cu Ben Shelton, scor 6-3, și a egalat la seturi, 1-1, după ce tânărul său adversar își adjudecase primul set, scor 2-6.
UPDATE: Sorana Cîrstea, favorita numărul 30 de pe tabloul de simplu feminin de la US Open, a fost eliminată în faza sferturilor de finală la Flushing Meadows de către capul de serie numărul 10, Karolina Muchova.
Cehoaica, foarte solidă, s-a impus cu scorul de 6-0, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 39 de minute de joc. În continuare, Muchova se va duela la US Open în semifinale cu Coco Gauff.
picture

Parcursul Soranei Cîrstea la US Open s-a încheiat în sferturi. Muchova, prea puternică la New York

UPDATE: Novak Djokovic câștigă și setul 3 și e în în semifinalele US Open. Sârbul s-a impus cu 6-0, 6-4, 6-4 în fața lui Taylor Fritz și va juca împotriva unui alt american. Frances Tiafoe sau Ben Shelton va fi adversarul din penultimul act.
picture

Novak Djokovic defilează în partida cu Taylor Fritz și este în semifinale la US Open

UPDATE: Djokovic face 2-0 la seturi, după ce s-a impus și în cel secund, cu 6-4. Sârbul a făcut break-ul la scorul de 2-1 și a salvat 4 mingi de rebreak. Nole e la un set de semifinale.
UPDATE: SET DJOKOVIC. Sârbul își adjudecă cea de-a doua minge de set și după 41 de minute conduce cu 1-0 pe tabelă în partida cu Taylor Fritz
picture

Început solid de partidă pentru Novak Djokovic, care câștigă primul set din duelul cu Fritz

UPDATE: Novak Djokovic are un început solid de partidă cu Taylor Fritz și se detașează la 5-1. Urmează să servească pentru a închide primul set
UPDATE: Djokovic își câștigă serviciul și începe cu dreptul partida
UPDATE: Start în al doilea meci al zilei de la US Open, din sferturile de finală! Începe prima confruntare de pe tabloul masculin. Novak Djokovic este la serviciu în debutul partidei cu Taylor Fritz.
UPDATE: Cori Gauff fructifică a treia minge de set și meci și este prima semifinalistă de la US Open, după 6-0, 6-2 cu Jelena Ostapenko
picture

Magică! Gauff este prima semifinalistă de la US Open, după un meci perfect în fața lui Ostapenko

UPDATE: Cori Gauff este la un game distanță de semifinalele de la US Open și urmează la serviciu
UPDATE: Gauff se distanțează și în setul al doilea și face 3-1
UPDATE: Început echilibrat în setul al doilea. Ostapenko reușește primul game din meci și scorul este 1-1.
UPDATE: Cori Gauff este IMPERIALĂ în startul meciului cu Ostapenko. Americana defilează și câștigă primul set la 0, după doar 20 de minute
picture

Coco Gauff mărșăluiește spre semifinalele US Open și câștigă primul set la 0 cu Ostapenko

UPDATE: Început ca din tun pentru Gauff, care conduce cu 4-0 în startul partidei
UPDATE: Cori Gauff începe cu break primul sfert de finală de la US Open
UPDATE: Letona Ostapenko este prima la serviciu în confruntarea cu Coco Gauff
UPDATE: Încep sferturile de finală la US Open. Primul meci din cadrul acestei faze este întâlnirea de pe tabloul feminin dintre Jelena Ostapenko și Coco Gauff, meci care poate fi urmărit în direct pe Eurosport 1, chiar acum.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, a ajuns la faza sferturilor de finală, astăzi urmând a afla primii 4 semifinaliști de la Flushing Meadows.
În această seară sunt programate câte două partide de pe cele două tablouri de simplu, feminin și masculin, iar printre protagoniștii zilei se numără Sorana Cîrstea, care va juca primul ei sfert de finală la New York, și Novak Djokovic.
Sorana Cîrstea o va înfrunta, pentru un loc în semifinale, pe Karolina Muchova (locul 10 WTA), o jucătoare cu care s-a mai întâlnit până acum de 4 ori. Sportiva din Cehia conduce cu 3-1 la numărul de victorii, Cîrstea reușind să o învingă doar o dată, în martie 2023, la Miami, în două seturi.
Cel mai recent meci direct între cele două sportive datează de la începutul lunii august, când Muchova a eliminat-o pe românca de pe locul 30 WTA în turul 2 la Montreal, după o oră și 49 de minute de joc.
Înaintea partidei, Sorana Cîrstea, cea mai în vârstă jucătoare din istorie care ajunge în premieră în sferturile de finală de la US Open, a fost caracterizată de jurnaliștii americani drept o "ucigașă de giganți", dar aceștia o consideră favorită pe Muchova, o jucătoare mai experimentată și care "nu își lasă adversarele să dicteze ritmul", fiind "foarte dificil să joci contra ei".
Meciul dintre Sorana Cîrstea și Karolina Muchova este programat în sesiunea de seară, pe arena Arthur Ashe. Prin urmare, duelul va începe de la ora 02:00 (ora României), în noaptea de marți spre miercuri, și va fi transmis în direct pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
picture

Sorana Cîrstea, interviu exclusiv după calificarea în sferturi la US Open

Ostapenko - Gauff, primul meci al zilei la US Open

În prima partidă de astăzi de la Flushing Meadows, Jelena Ostapenko va sta față în față cu Coco Gauff, favorita nr. 6. Cele două s-au mai întâlnit de două ori până acum, fiecare reușind să obțină câte o victorie. Gauff a câștigat prima confruntare, în 2019, iar Ostapenko s-a impus în fața americancei în acest an, la Australian Open.
Sportiva din Letonia, ocupanta locului 21 mondial, vine cu un moral excelent în fața uneia dintre favoritele publicului, în optimi reușind să treacă de liderul WTA, Iga Swiatek, pe care a învins-o cu scorul de 6-3, 3-6, 1-6.
picture

Swiatek, out de la US Open, după o revenire incredibilă a lui Ostapenko. Sabalenka, noul număr 1 WTA

De cealaltă parte, nici Gauff nu se poate plânge din punct de vedere al moralului, campioana de la Cincinnati reușind să lege în ultima lună 9 victorii consecutive.
Partida dintre Jelena Ostapenko și Coco Gauff va începe de la ora 19:00 (ora României).

Fritz - Djokovic, față în față pentru a opta oară la US Open

Pe tabloul masculin, în primul meci al zilei, se vor înfrunta Taylor Fritz, cap de serie nr. 9, și Novak Djokovic, favoritul nr. 2 de la US Open. Ce doi sportivi au mai stat până acum de 7 ori față în față, americanul reușind să câștige doar două seturi în fața lui Nole, care l-a învins, însă, de fiecare dată.
La această ediție a turneului de Grand Slam de la Flushing Meadows, Fritz nu a cedat niciun set, având nevoie de mai puțin de 7 ore de joc pentru a se califica în sferturi.
De cealaltă parte, Djokovic a avut nevoie de set decisiv în meciul cu Laslo Djere, petrecând mai mult de 9 ore pe teren la New York. E limpede, însă, că sârbul e principalul favorit în această seară, având avantajul unei experiențe uriașe acumulate în ultimii 20 de ani.
picture

Rezumatul meciului palpitant dintre Djokovic și Djere de la US Open

Meciul dintre Fritz și Djokovic se joacă după Ostapenko - Gauff, urmând a începe în jurul orei 20:30 (ora României).

Tiafoe - Shelton, ultimul meci al zilei la US Open

Ultima partidă de astăzi de la US Open este un duel 100% american, în care Frances Tiafoe, favoritul nr. 10, se va duela cu Ben Shelton (locul 47 ATP), unul dintre cei mai în formă tineri jucători ai momentului. Aceasta va fi prima confruntare directă între cei doi americani.
De-a lungul competiției, Tiafoe a trecut la New York de Tien, Ofner, Mannarino și Hijikata, în timp ce Shelton i-a învins pe Cachin, Thiem, Karatsev și Paul.
Meciul lor este programat după partida dintre Sorana Cîrstea și Karolina Muchova, urmând a începe nu mai devreme de ora 3:00 (ora României).
picture

Paul - Shelton - US Open Rezumat

US Open 2023, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 28 august - 10 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo