Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Murray, cu gândul la retragere? Ce a spus scoțianul după eliminarea de la Cincinnati

Andrei Nicolae

Publicat 18/08/2022 la 10:32 GMT+3

Andy Murray a fost eliminat în turul al doilea al Masters-ului de la Cincinnati de compatriotul său, Cameron Norrie, scor 6-3, 3-6, 4-6. Triplul câștigător de Grand Slam a vorbit la finalul partidei despre problemele medicale pe care le-a întâmpinat în cadrul partidei, dar și despre posibilitatea de a se retrage.

Andy Murray of Great Britain looks frustrated during his match against Cameron Norrie of Great Britain in the second round of the men's singles at the Lindner Family Tennis Center on August 17, 2022 in Mason, Ohio.

Credit imagine: Getty Images

Tenismenul scoțian a acuzat crampe pe final și a avut nevoie de ajutor pentru a părăsi terenul. Imaginea cu Murray fiind cărat de alte persoane a ridicat câteva semne de întrebare în rândul fanilor sportului "alb" cu privire la retragerea sa din sport.
Jucătorul de 35 de ani a mai luat în calcul să renunțe la cariera de tenis în urmă cu trei ani, motivul fiind același, problemele medicale. Scoțianul a revenit în cele din urmă pe teren, însă nu a fost din nou la același nivel.
Murray a vorbit despre posibilitatea de a se retrage definitiv din sport la finalul partidei cu Norrie, însă nu a oferit un răspuns concret.
"Este dificil. Când am avut problemele cu accidentările în urmă cu ceva ani și nu știam dacă o să mai pot să joc, poate că întotdeauna mi-am imaginat cariera încheiându-se în Marea Britanie.
Dar când am jucat acel meci împotriva lui Bautista Agut [Australian Open, 2019], am spus echipei, dacă asta a fost și nu mai pot să joc din nou, o să fiu mult mai fericit cu ăsta fiind ultimul meu meci, pentru că a fost o atmosferă incredibilă, a fost un meci bun, am luptat până la capăt și am lăsat tot pe teren.
Pentru mine ar fi fost bine dacă s-ar fi încheiat așa. Este o parte din asta, când anunți că te retragi, îmi imaginez că psihologic este destul de dificil. Este multă presiune, cred că pentru că vrei să concurezi și pentru că mai sunt câteva turnee.
Citește și:
Toată situația pune mult stres pe performanță. Deci nu știu dacă voi anunța ceva sau dacă doar mă voi opri și asta va fi. Nu știu", a declarat scoțianul, citat de eurosport.co.uk.

Murray, despre problemele sale medicale

Andy Murray a vorbit și despre crampele pe care le-a avut de suportat la finalul unei partide de aproximativ două ore și jumătate, în care a dat tot pentru a obține victoria.
"Cred că orice jucător de tenis în cariera lui a avut crampe în aceste condiții pe care le-am avut noi [la Cincinnati]. Dar consistența lor este pentru mine o problemă mare.
Nu este ceva ce mi s-a întâmplat. Nu spun că aș fi câștigat meciul cu siguranță, dar sigur mi-a afectat modul de a juca puțin pe final, de la jumătatea acelui set [cel decisiv]."
Andy Murray va concura cel mai probabil și în turneul de la US Open, pentru a încheia turul de hard cu un Grand Slam la care participă. Turneul de la Flushing Meadows va avea loc între 29 august și 11 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo