Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jabeur a dezvăluit secretul victoriei cu Rybakina, la Wimbledon: "Mi-am spus că trebuie să-i arăt asta"

Nicu Savin

Publicat 12/07/2023 la 23:17 GMT+3

Ons Jabeur s-a calificat pentru a 2-a oară consecutiv în semifinale la Wimbledon, după ce a învins-o în 3 seturi pe Elena Rybakina, cea în fața căreia pierdea ultimul act de anul trecut. Tunisianca a dezvăluit că a abordat o tactică diferită decât de obicei, renunțând la jocul său foarte estetic și lunâdu-se la trântă fizic cu adversara sa foarte puternică.

Jabeur - Rybakina - Wimbledon Rezumat

Ons Jabeur și-a luat revanșa în fața Elenei Rybakina, după finala pierdută împotriva sportivei din Khazakhstan la Wimbledon 2022. Campioana de anul trecut a câștigat primul set la tie-break, dar tunisianca a preluat apoi frâiele jocului și s-a impus cu scorul final de 6-7 (5), 6-4, 6-1.
Jabeur este așadar pentru a doua oară consecutiv în careul de ași de la Wimbledon, performanță care nu a mai fost obținută de nicio jucătoare de la Serena Williams încoace (2018 și 2019). De asemenea, tunisianca este a doua jucătoare care reușește să câștige un sfert de finală de Grand Slam în acest an după ce a pierdut primul set. Prima fusese Beatriz Haddad Maia, la Roland Garros, chiar împotriva sa.

Ons Jabeur, după victoria cu Elena Rybakina de la Wimbledon: "Am învățat multe din finala de anul trecut de aici"

La finalul parrtidei de azi, Jabeur nu a ezitat să dezvăluie câteva aspecte tactice prin care a reușit să facă diferența în fața stilului în forță propus de Rybakina. Tunisianca a recunoscut că a lucrat foarte mult la aspectul fizic în ultima vreme și a fost setată să se ia la trântă cu adversara sa cu armele acesteia, chiar dacă asta a obligat-o să renunțe la jocul său extrem de estetic și plăcut ochiului.
"Consider că sunt unele aspecte la care progresez foarte mult și o parte fundamentală a fost experiența acumulată. Știu ce înseamnă să faci față situațiilor dificile în meciuri importante, am câștigat multă încredere în loviturile mele și serviciul merge mai bine de fiecare dată. Neapărat aveam nevoie să mă perfecționez pentru a concura împotriva celor mai buni și mă bucură foarte mult să văd că sunt pe drumul cel bun. Am învățat multe din finala de anul trecut de aici și sunt foarte mândră de modul în care am transferat acele învățături la nivel mental, fizic și tactic. După ce am pierdut primul set, pe care cred că ar fi trebuit să-l câștig, am dat drumul la mână mult mai mult și am jucat cu mare libertate, deși am respectat planul conceput cu antrenorul meu.
Mi-am spus că trebuie să-i arăt Elenei că dacă lovește tare, aș putea să lovesc la fel de tare sau mai mult. Cred că stilul meu de azi nu a fost la fel de distractiv și variat ca în alte ocazii, dar văzând că pot profita de puterea loviturilor de la rivale îmi oferă o încredere enormă în șansele mele. Am muncit mult în sală pentru a fi mai puternică și loviturile mele sunt mai puternice", a spus Jabeur, citată de puntodebreak.com.
Odată cu eliminarea campioanei en-titre e clar că vom avea o câștigătoare în premieră la Wimbledon. Pentru un loc în ultimul act, Ons Jabeur se va duela cu Aryna Sabalenka. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de 4 ori în carieră și bielorusa a câștigat 3 partide. Una a avut loc chiar pe iarba de la Wimbledon, în 2021, când Sabalenka s-a impus clar în sferturile de finală, scor 6-4, 6-3. În cealaltă semifinală se vor duela Elina Svitolina și Marketa Vondrousova și indiferent de cine se va impune vom vorbi despre o premieră în istoria Grand Slam-ului londonez, în sensul că învingătoarea va deveni prima jucătoare din Era Open care ajunge în finală fără să fie cap de serie.
Semifinalele masculine ale turneului de la Wimbledon vor avea loc vineri și vor fi transmise în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo