Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ons Jabeur - Marketa Vondrousova e marea finală feminină de la Wimbledon 2023

Nicu Savin

Actualizat 13/07/2023 la 19:50 GMT+3

Jabeur - Vondrousova e marea finală din acest an a turneului de la Wimbledon, cele două trecând de Sabalenka, respectiv Svitolina în penultima fază a competiției.

Jabeur - Rybakina - Wimbledon Rezumat

UPDATE | Din a doua semifinală, Sabalenka - Jabeur, tunisianca a ieșit câștigătoare, la capătul unui joc de mare luptă, menținut sub semnul echilibrului, care a durat peste două ore. Jabeur s-a impus în decisiv, scor 6-7 (5), 6-4, 6-3, deși Sabalenka puttea încheia confruntarea încă din actul al doilea. Sabalenka a ratat o șansă uriașă, aceea de a deveni lider în ierarhia mondială. De partea cealaltă, Jabeur ajunge în a treia finală a carierei, precedentele două fiind pierdute.
UPDATE | Ons Jabeur trimite în decisiv meciul cu Sabalenka! Tunisianca a câștigat setul secund cu 6-4, revenind de la 2-4.
UPDATE | Aryna Sabalenka a câștigat primul set al semifinalei cu Jabeur la tiebreak, scor 7-6 (5), după o oră de joc.
picture

Sabalenka își adjudecă în tiebreak primul set din semifinala cu Jabeur

UPDATE | Marketa Vondrousova este prima finalistă de la Wimbledon 2023. Sportiva din Cehia a făcut un meci perfect în fața Elinei Svitolina și s-a impus în minim de seturi, scor 6-3, 6-3. Jucătoarea din Cehia este pentru a doua oară în carieră într-o finală de Grand Slam, după ce a fost în ultimul act și la Roland Garros, în 2019, când a pierdut în fața lui Ash Barty.
picture

Marketa Vondrousova este prima finalistă de la Wimbledon,după un meci dominat cap-coadă cu Svitolina

UPDATE | Marketa Vondrousova a câștigat primul set al duelului cu Elina Svitolina, scor 6-3, după numai jumătate de oră.
Sportiva din Cehia a dominat la aproape toate capitolele, având 11 lovituri direct câștigătoare, față de doar 5 ale adversarei. În același timp, Vondrousova a comis cu numai o eroare mai mult față de ucraineancă (9-8) și a avut un procentaj de 75% la fructificarea mingilor de break (3 din 4).
picture

Marketa Vondrousova câștigă primul set cu Elina Svitolina în semifinala de la Wimbledon

UPDATE | A început prima semifinală de la Wimbledon! Elina Svitolina și Marketa Vondrousova se duelează pe terenul central pentru un loc în ultimul act. Oricare dintre ele va învinge, va deveni prima jucătoare din istorie care ajuge să joace cu trofeul pe masă fără să fi itrat în turneu cu statut de cap de serie.
Articol inițial
Astăzi au avut loc ultimele sferturi de finală de la Wimbledon, iar ziua de joc va fi dedicată semifinalelor feminine. Eliminarea campioanei en-titre, Elena Rybakina certifică faptul că vom avea o câștigătoare în premieră la All England Club, care se va alege dintre Elina Svitolia, Marketa Vondrousova, Ons Jabeur și Aryna Sabalenka.
Primele două se vor duela în prima semifinală din istoria competiției care aduce față în față adversare care nu au statut de cap de serie. Câștigătoarea va fi și prima sportivă din era open care ajunge în ultimul act din această postură, astfel că este de așteptat să avem parte de o bătălie pe cinste.
Svitolina a mai fost în careul de ași la All England Club, în 2019, când era învinsă clar de Simona Halep. Ucraineanca a fost un adevărat coșmar pentru campioanele de Grand Slam la acest turneu, eliminându-le pe parcurs pe Venus Williams, Sofia Kenin, Victoria Azarenka și Iga Swiatek. Prin succesul contra polonezei, Svitolina și-a extins la 7 seria victoriilor consecutive împotriva liderilor mondiali, astfel că moralul său este mai ridicat ca nicidoată.
picture

Swiatek - Svitolina - Wimbledon Rezumat

De partea cealaltă, Vondrousova este obișnuită și ea cu fazele finale la un turneu major, ea făcând finală la Roland Garros în 2019, dar parcursul său excelent de la Wimbledon nu era anunțat de nimic. Sportiva din Cehia nu trecuse niciodată de turul secund și obținuse o singură victorie pe iarba londoneză la precedentele 4 participări. Vondrousova a învins până în semifinale 4 capi de serie, devenid a 3-a jucătoare din era open care se poate lăuda cu această performanță la Wimbledon.
Svitolina și Vondrousova s-au mai întâlnit de 5 ori în carieră, dar niciodată la un Grand Slam. Ucraineanca a câștigat primele 3 dueluri directe, dar cehoaica s-a impus în ultimele două, inclusiv în semifinalele Jocurilor Olimpice de la Tokyo, în 2021.
Care va fi finala feminină de la Wimbledon?

Wimbledon 2023 | Jabeur - Sabalenka, cel mai așteptat meci al zilei

În cea de-a doua semifinală se vor întâlni Ons Jabuer și Aryna Sabalenka. Tunisianca are un moral excelent, după ce a reușit să o învingă pe Elena Rybakina, cea în fața căreia ceda în finala de anul trecut. Între Rybakina și Sabalenka există puține diferențe ca stil de joc și se pare că reprezentanta Africii a descoperit secretul pentru a câștiga meciuri importante contra unor adversare atât de puternice.
Pe de altă parte, Sabalenka este și ea foarte încrezătoare în forțele sale, recunoscând că se simte în mare formă și în stare să-și îndeplinească visul de a triumfa la Wimbledon. În plus, bielorusa are o miză dublă în acest meci, deoarece o vcitorie i-ar asigura statutul de lider mondial de săptămâna viitoare.
picture

Așa s-a calificat Aryna Sabalenka în semifinalele turneului de la Wimbledon, după două seturi

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de 4 ori în carieră și bielorusa a câștigat 3 partide. Una a avut loc chiar pe iarba de la Wimbledon, în 2021, când Sabalenka s-a impus clar în sferturile de finală, scor 6-4, 6-3. Jabeur nu a mai învins-o pe Sabalenka de 3 ani, de la Roland Garros, dar cu siguranță are șansa sa de a accede din nou în marea finală.
Semifinalele masculine ale turneului de la Wimbledon vor avea loc vineri și vor fi transmise în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport, începând cu ora 15:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol