Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Svitolina, "Nemesisul" liderilor mondiali! Statistica ce o dă campioană la Wimbledon pe ucraineancă

Nicu Savin

Actualizat 11/07/2023 la 19:52 GMT+3

Elina Svitolina s-a calificat în semifinalele de la Wimbledon, după ce a învins-o pe Iga Swiatek, scot 7-5, 6-7(5), 6-2. Ucraineanca a devenit o adevărată sperietoare pentru jucătoarele aflate pe prima poziție WTA, ajuângând la 7 victorii consecutive împotriva acestora. De asemenea, este a 3-a sportivă din istorie care învinge 4 campioane de Grand Slam într-un turneu major.

Așa s-a calificat Svitolina în semifinale la Wimbledon, după ce a eliminat-o pe Iga Swiatek

Elina Svitolina face un turneu uriaș la Wimbledon, unde a acces pentru a 2-a oară în carieră în semfinale, după ce a învins-o pe Iga Swiatek, scor 7-5, 6-7(5), 6-2. Ucraineanca nu a căzut psihic după ce a pierdut la mare luptă setul secund și a obținut una dintre cele mai importante victorii ale carierei și cu siguranță cea mai importantă de la revenirea pe teren, după ce a născut.
Betano - Wimbledon 2023
Toată emoția de la Wimbledon de pe Eurosport se joacă cu BETANO
Prin succesul de azi, Svitolina a confirmat că este un adevărat coșmar pentru liderii mondiali în duelurile directe. Sportiva din țara vecină nu a mai pierdut un meci contra unui nr.1 WTA din 2016, când ceda în sferturile de la Roland Garros în fața Serenei Williams. De atunci, Svitolina a câștigat toate cele 7 meciuri jucate contra jucătoarelor aflate pe locul 1 în lume: unul cu Serena Williams, 3 cu Angelique Kerber, două cu Simona Halep și unul cu Iga Swiatek.

Elina Svitolina, borne impresionante odată cu accederea în semifinalele Wimbledon

Victoria de astăzi o aduce pe Elina Svitolina într-o categorie aparte în istoria tenisului feminin. Înainte de Swiatek, ucraineanca le-a învins la acest turneu pe Venus Williams, Sofia Kenin și Victoria Azarenka, devenind astfel abia a 3-a jucătoare din Era Open care elimină 4 campioane de Grand Slam pe parcursul aceluiași turneu major. Primele două au fost Serena Williams (US Open 1999) și Justine Henin (Roland Garros 2005). Dacă statistica s-ar păstra, Svitolina ar urma să câștige trofeul la Wimbledon în acest an, deoarece predecesoarele sale au făcut-o atunci când au învins pe parcurs 4 campioane de Grand Slam.
Aflată pe locul 76 WTA, Svitolina a primit un Wild Card pentru tabloul principal de la Wimbledon. Doar 4 jucătoare aflate în această situație au mai ajuns vreodată în careul de ași la un Grand Slam, în Era Open: Jie Zheng (Wimbledon 2008), Kim Clijsters (US Open 2009), Justine Henin (Australian Open 2010) și Sabine Lisicki (Wimbledon 2011).
Pentru un loc în prima sa finală de Grand Slam, Svitolina se va duela cu Marketa Vondrousova, care a reușit o revenire de marcă în sfertul cu Jessica Pegula. Indiferent de învingătoare vor vorbi despre o finalistă în premieră la Wimbledon.
Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Wimbledon 2023 se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport & pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo