Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Swiatek, mesaj de clasă pentru Svitolina, după ce ucraineanca a trimis-o acasă de la Wimbledon: "Asta i-am zis la fileu"

Nicu Savin

Actualizat 11/07/2023 la 23:04 GMT+3

Iga Swiatek s-a oprit în sferturile de finală de la Wimbledon, fiind învinsă în 3 seturi de Elina Svitolina, scor 5-7, 7-6(5), 2-6. La conferința de presă de după meci, liderul mondial a recunoscut că nu a făcut un meci deloc bun și a dezvăluit că în continuare o va susține pe ucraineancă, lucru pe care i l-a și transmis atunci când a îmbrățișat-o la fileu.

Iga Swiatek i Elina Svitolina

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek a scăpat ca prin urechile acului de o eliminare în optimi la Wimbledon, trecând de Belinda Bencic după ce a salvat două mingi de meci, dar nu a mai reușit o revenire și în duelul din sferturi cu Elina Svitolina. Ucraineanca a făcut un meci mare și s-a impus cu scorul final de 7-5, 5-7(5), 6-2, calificându-se pentru a 2-a oară în carieră în penultimul act de la All England Club.
Betano - Wimbledon 2023
Toată emoția de la Wimbledon de pe Eurosport se joacă cu BETANO
În timp ce Svitolina a atins câteva borne remarcabile prin acest succes, Swiatek poate plăti scump înfrângerea, deoarece este în pericol de a pierde poziția de lider mondial. La conferința de presă de după meci, poloneza a încercat să explice motivele eșecului de azi, subliniind că a jucat sub nivelul ei, dar fără să-i ia din merite adversarei.
"Cu siguranță nu este ușor să-mi exprim sentimentele chiar acum, pentru că am pierdut și nu sunt fericită. Știu că am dat totul. Poate că nu a fost cea mai bună performanță a mea azi, dar și Elina a jucat foarte bine. Deci felicitari pentru ea.
Nu am simțit că aș putea juca cel mai bun joc al meu azi. Dar am făcut totul în condițiile astea.Ei bine, cu siguranță forehandul meu nu a fost cel mai bun. Încă voi lucra la el. Dar sincer, îmi este greu să spun un lucru care a eșuat exact. Cred că Elina a jucat în general agresiv și a pus totul în fiecare lovitură.Am simțit că ea joacă altfel decât înainte, decât atunci când jucam pe zgură acum câțiva ani. Cu siguranță am făcut niște greșeli pe care nu ar trebui să le fac. De aceea am pierdut. Dar ea a pus și presiune pe mine, cred.", a spus Swiatek.

Iga Swiatek speră că Elina Svitolina va câștiga Wimbledon

Chiar dacă i-a spulberat visul de a câștiga la Wimbledon, Iga Swiatek nu îi poartă pică Elinei Svitolina. Cele două sunt foarte apropiate, mai ales de la izbucnirea războiului din Ucraina, iar poloneza speră că Svitolina va merge până la capăt la actuala ediție a Grand Slam-ului londonez.
"Cred că, în general, privind cariera ei, a avea un titlu de Grand Slam ar fi destul de uimitor pentru ea. S-a întors după ce a devenit mamă.Cred că da, o să o susțin, mai ales că ne placem ca oameni. I-am spus la fileu că sper să câștige acest turneu.Știi cum este în tenis: este greu să câștigi un Grand Slam. Știu că ea își dorește foarte mult. Așa că o voi sprijini, da.", a spus Swiatek.
Pentru un loc în prima sa finală de Grand Slam, Svitolina se va duela cu Marketa Vondrousova, care a reușit o revenire de marcă în sfertul cu Jessica Pegula. Indiferent de învingătoare vor vorbi despre o finalistă în premieră la Wimbledon.
Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo