Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Swiatek n-a fost menajată după eliminarea suferită la Wimbledon: "Se uita pe notițele ei ca un copil pierdut"

Andrei Nicolae

Actualizat 12/07/2023 la 12:56 GMT+3

Iga Swiatek a fost eliminată marți la Wimbledon de Elina Svitolina, după un duel în care ucraineanca a jucat un tenis excelent. Înfângerea liderului mondial a fost analizată de Tatiana Golovin, fosta campioană de la dublu mixt de la Roland Garros și în prezent analistă sportivă, care nu s-a ferit să caracterizeze într-un mod dur eliminarea polonezei.

Swiatek - Svitolina - Wimbledon Rezumat

Favorita cu numărul 1 de la Wimbledon și-a luat "adio" de la iarba londoneză în faza sferturilor de finală, după ce a fost învinsă de Elina Svitolina. Tenismena din Ucraina s-a impus în fața liderului mondial al capătul a 2 ore și 51 de minute de joc în setul decisiv, cu scorul de 7-5, 6-7, 6-2.
Svitolina a făcut un meci foarte bun în fața polonezei, în care s-au putut observa carențele lui Swiatek în jocul de pe iarbă. În anumite momente ale jocului, liderul mondial a părut chiar descumpănit în fața loviturilor ucrainencei, cerând indicații din partea oamenilor aflați la boxa sa și uitându-se pe notițele de pe caietul ei, pentru a se gândi la diferite metode de a contracara jocul Elinei.
Momentele de slăbiciune ale lui Swiatek nu au fost trecute cu vederea de Tatiana Golovin, fosta câștigătoare de la dublu mixt de la Roland Garros. Campioana din 2004 de la Paris, care în prezent este analistă sportivă pentru postul Bein Sports, a vorbit despre înfrângerea liderului mondial și punctat într-un mod negativ momentele în care Swiatek s-a simțit neajutorată, fiind asemănată cu un copil.
"Svitolina a făcut-o pe Swiatek să își piardă încrederea, nu a mai putut să trimită un forehand în teren și a a continuat să fie din ce în ce mai tensionată. A fost super complicat pentru Swiatek să își găsească relaxarea și încrederea, dar felicitări Svitolinei care a jucat un tenis inspirațional și căreia nu i-a fost niciodată frică.
A făcut ce a fost mai greu și a pus-o la îndoială pe poloneză, a fost complet pierdută. Am văzut-o vorbind cu boxa ei și cu antrenorul ei mental, nu putea să mai găsească o soluție, se uita la notițele ei ca un copil pierdut care nu își mai găsea forehand-ul", a transmis Golovin, potrivit We Love Tennis
Citește și:

IGA SWIATEK SPERĂ CĂ ELINA SVITOLINA VA CÂȘTIGA WIMBLEDON

Chiar dacă i-a spulberat visul de a câștiga la Wimbledon, Iga Swiatek nu îi poartă pică Elinei Svitolina. Cele două sunt foarte apropiate, mai ales de la izbucnirea războiului din Ucraina, iar poloneza speră că Svitolina va merge până la capăt la actuala ediție a Grand Slam-ului londonez.
"Cred că, în general, privind cariera ei, a avea un titlu de Grand Slam ar fi destul de uimitor pentru ea. S-a întors după ce a devenit mamă.Cred că da, o să o susțin, mai ales că ne placem ca oameni. I-am spus la fileu că sper să câștige acest turneu.Știi cum este în tenis: este greu să câștigi un Grand Slam. Știu că ea își dorește foarte mult. Așa că o voi sprijini, da.", a spus Swiatek.
Pentru un loc în prima sa finală de Grand Slam, Svitolina se va duela cu Marketa Vondrousova, care a reușit o revenire de marcă în sfertul cu Jessica Pegula. Indiferent de învingătoare vor vorbi despre o finalistă în premieră la Wimbledon.
Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport..
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo