Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wimbledon 2023 | Experții Eurosport, verdict în cazul Svitolina – Azarenka! "E dezamăgitor că nu se vorbește de tenis"

Dani Morar

Publicat 10/07/2023 la 15:01 GMT+3

Elina Svitolina și Victoria Azarenka au oferit un moment controversat la Wimbledon. Jucătoarea din Ucraina și-a menținut decizia de a nu da mâna cu rusoaciele și bielorusele, iar experții Eurosport s-au pronunțat pe seama momentului controversat.

Rezumatul partidei Azarenka - Svitolina, din optimile de finală de la Wimbledon

Elina Svitolina și Victoria Azarenka au oferit un adevărat spectacol în optimile de finală de la Wimbledon. Jucătoarea din Ucraina s-a calificat în sferturi în urma victoriei obținute în set decisiv și a ales să nu dea mâna cu adversara sa.
A fost 2-6, 6-4, 7-6 pentru Svitolina, care era de așteptat să nu își salute adversara. Azarenka a fost fluierată după ce nu și-a așteptat adversara la fileu, publicul neștiind exact că strângerea de mână nu va veni. Experții Eurosport au comentat subiectul, iar Laura Robson crede că se discută prea mult pe seama acestuia, uitându-se de spectacolul oferit pe teren de cele două jucătoare.
"A fost total corect. Nu știu dacă publicul a înțeles că Svitolina nu îi va strânge mâna. I-a mulțumit, iar apoi s-a dus spre geanta ei, a făcut totul așa cum ne așteptam, mai ales dacă urmărim tenisul săptămână de săptămână.
Nu cred că a apreciat cineva reacția publicului, mai ales Svitolina. A fost o adevărată bătălie, iar orice alte lucruri care nu sunt legate de tenis ar trebui scoase din discuție. Azarenka nu a făcut nimic greșit. Pentru ea e dezamăgitor să se vorbească de aceste lucuri mai mult decât despre tenis", a declarat Laura Robson, pentru
Citește și:

Victoria Azarenka, răspuns de clasă la conferința de presă de la Wimbledon

După încheierea partidei, Azarenka nu a așteptat-o pe adversară la fileu, făcându-i un semn discret de felicitare pentru victorie. Vika a fost fluierată de public pentru decizia sa, dar e evident că nu avea de ce să o aștepte pe soția lui Monfils la plasă pentru o strângere de mână care nu ar fi venit.
Ca atare, fosta dublă câștigătoare de la Australian Open a fost pusă fără voia sa într-o situație stânjenitoare, dar a punctat că reacțiile Svitolinei și a spectatorilor din tribune nu o transformă într-o victimă.
"Dacă sunt victimă? Victimă pentru că cineva nu mi-a întins mâna la salut? Ohh, vă rog. Ea nu dă mâna cu sportivele din Rusia și Belarus. Îi respect decizia. Ce era să fi făcut? Să stau la fileu și să o aștept?", a spus Azarenka la conferința de presă.
Svitolina, care a învins-o în premieră pe Azarenka, va juca în sferturile de finală de la Wimbledon contra liderului mondial, Iga Swiatek. Aceasta a salvat două mingi de meci contra lui Bencic, în optimi, pentru a se impune cu 6-7(4), 7-6(2), 6-3.
Swiatek și Svitolina s-au întâlnit o singură dată până acum, poloneza impunându-se cu 6-2, 7-5, în sferturile de la Roma 2021. Disputa dintre cele două va avea loc marți, în direct pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
picture

Wimbledon 2023 se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport & pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo