Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Elena Rybakina reacționează, după ce rușii au fost reprimiți la Wimbledon! Poziție clară a campioanei en-titre

Irina Aldea

Publicat 02/04/2023 la 19:18 GMT+3

Campioana de la Wimbledon, Elena Rybakina, a reacționat cu referire la decizia de ridicare a interdicției impuse Rusiei, în urma reacțiilor acide la adresa organizatorilor celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului.

Elena Rybakina

Credit imagine: Getty Images

Elena Rybakina a reacționat după ce a aflat că jucătoarelor din Rusia și Belarus li se va permite să joace la Wimbledon în acest an. Elena Rybakina a comentat decizia organizatorilor englezi. Jucătoarea de 23 de ani care a reprezentat Rusia până în 2018, a câștigat titlul anul trecut, când jucătorii din cele două națiuni au fost interziși ca răspuns la războiul din Ucraina.
Totuși, Rybakina e de părere că All England Club a luat decizia "corectă", în ciuda reacțiilor vehemente din partea tenismenilor din Ucraina. Rybakina a aflat că sportivii ruși și bieloruși au primit undă verde pentru a reveni la Wimbledon după finala de sâmbătă de la Miami Open. Au existat unele discuții cu privire la victoria sportivei din Kazahstan la Wimbledon anul trecut, având în vedere că s-a născut la Moscova, ceea ce l-a determinat pe președintele tenisului din Rusia să încerce să revendice victoria ei ca fiind a lor.
CITEȘTE ȘI:

Elena Rybakina reacționează, după ce rușii au fost reprimiți la Wimbledon

După un an în care jucătorii din cele două națiuni au fost interziși la Wimbledon, AELTC a anunțat vineri că aceștia vor putea concura anul acesta ca sportivi neutri - așa cum fac deja în restul circuitului de tenis. Campioana en-titre a declarat că a susținut decizia după ce a aflat sâmbătă vestea.
"Da, știu că au jucat așa în toate turneele", a declarat numărul 7 mondial după ce a pierdut finala de la Miami în fața Petrei Kvitova. "Deci Wimbledon a fost [singurul] Grand Slam la care nu li s-a permis să joace, așa că eu cred că e decizia corectă, atâta timp cât joacă fără steaguri", a transmis Rybakina.
Nu toată lumea este de acord cu Rybakina, deoarece decizia organizatorilor Wimbledon nu a fost privită cu ochi buni de către toată lumea. Proaspăta campioană de la Miami Open, Kvitova, a declarat că jucătorilor din Rusia și Belarus nu ar trebui să li se permită să joace la All England Club sau la Jocurile Olimpice. Dublă campioană la Wimbledon, cehoaica a fost vehementă: "Întotdeauna mă declar ca împotriva războiului. Sunt mai îngrijorată pentru poporul și jucătorii ucraineni. Știu că Wimbledon a avut o perioadă dificilă anul trecut, neacordând punctele, că bielorușii și rușii nu au jucat. Și cred că nu ar trebui să li se permită, de fapt, în opinia mea, nici la Jocurile Olimpice".
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo