Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Șampania și căpșunele, doar de luni încolo! Condiții îngrozitoare la Wimbledon: "Am "furat" un scaun"

Cristian Mihala

Publicat 26/06/2024 la 09:07 GMT+3

Bastien Fazincani, fost jucător francez de tenis, care între timp a îmbrățișat meseria de antrenor, s-a plâns de condițiile din calificările turneului de la Wimbledon, comparând ceea ce se întâmplă cu un turneu ITF.

Dalma Galfi

Credit imagine: Getty Images

Wimbledon se vrea a fi cel mai select și exclusivist turneu din lume și ceea ce se întâmplă an de an la All England Club contribuie la această aură exclusivistă a competiției londoneze.
Problema e că în calificări realitatea e cu totul alta, cel puțin dacă ne raportăm la ceea ce susține Bastien Fazincani, antrenorul francez al unguroaicei Dalma Galfi.
În primul rând, meciurile se joacă la Roehampton, iar organizatorii par total depășiți. Pentru a asista la meciul din calificări al sportivei maghiare de pe locul 128 WTA (aceasta a trecut de americanca Chang, scor 6-7, 6-1, 6-3), tehnicianul din Hexagon a trebuit să își găsească singur un scaun și să își improvizeze un loc.
"Grotesc, te simți ca și cum ai fi într-un ITF de 100K. Astăzi aproape că nu am putut să mă așez pentru a urmări meciul jucătoarei mele. Un membru al personalului a mers să îmi aducă un scaun, dar nu s-a mai întors niciodată! A trebuit să merg să "fur" unul de la un restaurant și să-mi creez singur spațiu pentru a vedea partida...ce dracu' se întâmplă?", a fost reacția virulentă a lui Bastien Fazincani, potrivit We Love Tennis.
În următorul tur de calificare, eleva lui Fazincani, Dalma Galfi, va juca împotriva lui Ipek Oz (Turcia), în ceea ce ar trebui să fie o formalitate pentru sportiva maghiară (adversara e pe 260 WTA).

Condițiile din calificări, în antiteză cu premiile de la Wimbledon

Dacă pentru moment condițiile oferite de organizatori sunt departe de a fi ideale, trebuie spus că turneul de la All England Club va oferi 3,1 milioane de euro câștigătorului de simplu, atât la masculin, cât și la feminin, ceea ce reprezintă o creștere cu 14,9% față de anul trecut și, totodată, cel mai mare premiu din istoria Grand Slam-urilor.
În total, Wimbledon are un fond de premiere de 59 de milioane de euro, cu 11,9% mai mult decât anul precedent.
A fost majorat și premiul pentru jucătorii care concurează în primul tur. Aceștia vor încasa 71.000 de euro, față de 65.000 de euro, cât au luat în anul precedent.
Anul trecut, câștigătorii turneului individual, Carlos Alcaraz și Marketa Vondrousova, au câștigat câte 2,7 milioane de euro, așa că, dacă vor repeta această performanță vor lua acasă cu aproape 400.000 de euro în plus.
Wimbledon 2024 se desfășoară în perioada 1 iulie - 14 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și pe Max.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo