Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sinner face "jocurile minții" cu Djokovic înainte de Wimbledon: "Novak cu siguranță e în această poziție"

Irina Aldea

Actualizat 25/06/2024 la 15:32 GMT+3

Jannik Sinner a câștigat în premieră un turneu pe iarbă la Halle, duminică, însă nu se poziționează printre favoriții la câștigarea Wimbledon. În schimb, italianul e de părere că Novak Djokovic va fi în mod cert un favorit important dacă decide să joace la All England Club.

Novak Djokovic & Jannik Sinner, Wimbledon

Credit imagine: Getty Images

Jannik Sinner a cucerit duminică pentru prima dată un turneu pe iarbă, la Halle, în Germania, după ce l-a învins pe bunul său prieten, Hubert Hurkacz, cu scorul de 7-6 (8), 7-6 (2), după aproape două ore de joc. Italianul e cotat cu șansa a doua la Wimbledon, după campionul en-titre, Carlos Alcaraz.
Bookmakerii i-au acordat spaniolului cota de 2.65, iar italianului 2.75, o diferență aproape nesemnificativă. Novak Djokovic pe de altă parte, finalist la ediția de anul trecut și campion de șapte ori pe iarba de la All England Club, e încă în dubii că va evolua anul acesta. După ce informațiile inițiale au sugerat că Djokovic se va retrage de la Wimbledon și va fi în dubii pentru Jocurile Olimpice de la Paris, sârbul a surprins pe toată lumea venind la All England Club.
CITEȘTE ȘI:

Sinner face "jocurile minții" cu Djokovic înainte de Wimbledon

La Roland Garros, Nole a suferit o ruptură de menisc, dar pare că și-a revenit și este hotărât să încerce orice pentru a juca la ediția din acest an. Djokovic însuși a emis mai multe actualizări pozitive de când a suferit o intervenție chirurgicală pentru a repara problema de la genunchiul drept și chiar a călătorit la Wimbledon pentru a-și testa genunchiul înainte de turneu, care începe pe 1 iulie.
Vorbind cu jurnaliștii din Italia, Jannik Sinner cu siguranță nu vrea să își asume rolul de favorit la Wimbledon, însă îl numește pe Djokovic drept favorit clar dacă participă: "Cu toții suntem jucători excelenți și întotdeauna pot exista surprize la un turneu precum Wimbledon. Așa că nu voi spune dacă sunt favorit sau nu. Djokovic cu siguranță este în această poziție: dacă se întoarce, dacă este în formă, el este în mod clar favorit. Alcaraz a câștigat anul trecut, Zverev joacă foarte bine. Vom vedea. Va fi un turneu foarte interesant", a spus Sinner pentru Il Napolista.
Wimbledon 2024 se desfășoară în perioada 1 iulie - 14 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și pe Max.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo