Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kyrgios a numit singurul jucător care îl poate bate pe Djokovic pe iarbă! Ce a putut spune australianul

Dani Morar

Actualizat 15/06/2023 la 13:04 GMT+3

Novak Djokovic arată mai bine ca niciodată la 36 de ani și a cucerit deja primele două turnee de Grand Slam ale anului. Sârbul mai are de trecut doar de Wimbledon și US Open pentru a scrie istorie. Pe iarbă, Kyrgios crede că există un singur jucător care îl poate învinge pe liderul mondial.

Wimbledon 2022 | Top 5 lovituri din finala masculină, dintre Novak Djokovic și Nick Kyrgios

Novak Djokovic este proaspăt campion la Roland Garros, iar odată cu acest trofeu, el a ajuns la 23 de titluri de Grand Slam în carieră, record absolut în tenisul masculin. Chiar dacă are 36 de ani, sârbul are toate atuurile să ridice și mai mult ștacheta și să o depășeacă pe Margaret Court, cea care are 24 astfel de titluri.
LG, 10 ani
Acest articol este susținut de LG.
Liderul mondial a recunoscut că are ca obiectiv cucerirea tuturor celor 4 trofee de Grand Slam într-un singur an calenadaristic, iar jumătate din drum a fost deja parcurs. Urmează turneul de la Wimbledon, acolo unde Nole a câștigat anul trecut în finală, împotriva lui Nick Kyrgios.
Australianul crede că există un singur jucător în circuitul ATP care îl poate învinge pe Djokovic pe iarbă, iar acela este chiar... Nick Kyrgios. Jucătorul s-a autodesemnat atunci când a fost întrebat de acest lucru și simte că își poate lua revanșa pentru finala pierdută în 2022.
"Dacă eu nu pot, atunci nu va putea nimeni", a fost declarația controversatului jucător, pentru Sky News.
"Sezonul de iarbă este una dintre cele mai frumoase părți ale anului, pentru mine. Anul acesta a fost unul dificil și încă mă recuperez după operația la genunchi. Am revenit la un turneu la care m-am descurcat bine în trecut (n.r. la Stuttgart, pe iarbă).
Am simțit că publicul mă susține și atmosfera a fost frumoasă. Sunt încântat să mă aflu din nou aici și să practic sportul pentru care am muncit atât de mult", a adăugat Nick.
Citește și:

Nick Kyrgios, dezvăluiri cutremurătoare din viața sa

În noua serie a documentarului de pe Netflix, Break Point, Kyrgios a acceptat să vorbească despre cea mai grea perioadă din viața sa, în speranța că alți jucători care se confruntă cu probleme de sănătate mintală vor putea fi ajutați la timp.
"Contemplam cu ideea sinuciderii. Pierdusem la Wimbledon și eram terminat. M-am trezit într-o dimineață, iar tata era lângă patul meu, plângea. Acela a fost un "wake up call" pentru mine: "Gata, nu mai pot să continui așa". Am ajuns într-o clinică psihiatrică din Londra, unde mi-am rezolvat problemele.
A fost cea mai neagră experiență a vieții mele, iar presiunea a contribuit din plin la această stare. Toți ochii erau ațintiți spre mine, iar eu nu puteam să confirm acele așteptări. Ajunsesem să mă urăsc", a dezvăluit australianul.
Kyrgios, accidentat în această primă jumătate de sezon, a revenit în această săptămână la Stuttgart, dar a pierdut din primul tur, 5-7, 3-6 în fața chinezului Wu Yibing. Nick a explicat că are nevoie de meciuri în picioare pentru a își construi forma și speră să facă o figură cât mai frumoasă la Wimbledon, turneul său de suflet.
Wimbledon 2023 se desfășoară în perioada 3 - 16 iulie și poate fi urmărit în direct și în exclusivitate în România pe canalele Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo