Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wilander crede că Djokovic va spulbera recordul lui Federer de la Wimbledon! "Roger să se bucure de moment"

Dani Morar

Actualizat 04/07/2023 la 12:17 GMT+3

Novak Djokovic s-a calificat în turul 2 la Wimbledon 2023, după ce a debutat cu victorie împotriva lui Pedro Cachin. Mats Wilander e dat pe spate de prospețimea sârbului la 36 de ani și crede că acesta va depăși recordul de 8 titluri pe iarba londoneză a lui Roger Federer.

Novak Djokovic, victorie de control în primul tur la Wimbledon, cu Pedro Cachin!

Novak Djokovic a debutat cu dreptul la Wimbledon 2023, după o victorie în 3 seturi cu argentinianul Pedro Cachin. A fost 6-3, 6-3, 7-6 pentru Nole, care îl va întâlni în turul 2 pe australianul Jordan Thompson, locul 70 ATP.
Betano - Wimbledon 2023
Toată emoția de la Wimbledon de pe Eurosport se joacă cu BETANO
Sârbul are 7 titluri pe iarba londoneză și atacă recordul lui Federer, de 8 trofee. Mats Wilander e convins că Djokovic va ajunge la 9 sau 10 titluri mai devreme sau mai târziu și va spulbera recordul elvețianului.
"Nu aș fi surprins dacă Djokovic va câștiga 9 sau 10 trofee la Wimbledon. Roger ar trebui să se bucure de recordul de 8 titluri pentru moment. Dacă nu e anul acesta va fi anul viitor, iar dacă nu e anul viitor, atunci va fi cel de după.
Cred că Novak va avea încă 4 sau 5 ani în care va fi favorit la Wimbledon. 8 titluri aici este o realizare de top pentru că nimeni nu a mai reușit să se impună de 8 ori. La fel și 5 titluri la US Open sunt uimitoare, deoarece toți jucătorii se simt bine pe hard.
Cred că victoria de la Roland Garros din 2009 (n.r. a lui Federer) înseamnă mai mult pentru el decât 20 de Grand Slam-uri pentru că șansele să îl bați pe Nadal pe zgură sunt foarte, foarte mici.
Cele mai multe săptămâni consecutive pe locul 1 ATP este un record incredibil și să câștigi Wimbledon de 5 ori la rând e de asemenea incredibil. Ne arată cât de bun și de constant era Roger Federer pe iarbă", a declarat Mats Wilander, expertul
Cine câștigă Wimbledon 2023 la masculin?
Citește și:

Novak Djokovic, prima reacție după calificarea în turul 2 la Wimbledon

La finalul confruntării care i-a adus calificarea în turul secund, Nole a vorbit chiar pe teren despre debutul la Wimbledon, despre adversar și următorii pași pe care îi are de parcurs în drumul spre trofeu.
"A fost cu siguranță frustrant pentru toată mulțimea care aștepta să ieșim pe teren. Amândoi am vrut să jucăm, dar știți că nu erau condițiile atât de bune sub acoperiș. Odată ce acoperișul a fost deschis, a fost o poveste diferită, după cinci, zece minute eram afară, în templul tenisului, și era cu adevărat special.
Wimbledon este a doua mea casă în ceea ce privește istoria și tradiția. Am spus-o de multe ori de-a lungul carierei că venirea la Wimbledon a însemnat visul meu de a câștiga. Visul copilăriei mele a devenit realitate în 2011 și știți că în fiecare an mă întorc cu acele amintiri și cu visul că Serbia va câștiga cel mai mare și cel mai important turneu de tenis din lume. Sunt binecuvântat, este un sentiment minunat să fiu aici!
Aplauze pentru Pedro Cachin, pentru spectacolul oferit de el azi. Mai ales în setul al treilea a servit foarte bine, a fost extrem de precis și nu a fost ușor să îl opresc la serviciu. A fost prima dată când m-am întâlnit cu el, este un jucător tânăr și de perspectivă, foarte puternic, care a arătat că poate juca bine pe iarbă.
Pentru mine meciul de deschidere întotdeauna este un pic complicat, pentru că pe iarbă este diferită mișcarea, stilul de joc, tactica și ai nevoie de timp pentru a te adapta. Am făcut-o însă destul de bine în ultimii ani și nu există niciun motiv să nu cred că o pot face din nou. Merg pas cu pas și sper că voi ridica nivelul tenisului cu voință. Vă mulțumesc foarte mult!", a fost prima reacție a lui Nole, chiar pe teren, după victorie.
Aceasta este cea de-a 29-a victorie consecutivă a lui Djokovic la Wimbledon (a câștigat ultimele 4 ediții). Marele campion sârb a câștigat de șapte ori trofeul la All England Club (2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021, 2022), iar dacă s-ar impune și anul acesta l-ar egala pe rivalul Roger Federer la Wimbledon, elvețianul retras anul trecut având opt trofee.
picture

Wimbledon 2023 se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport & pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo