Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic e în turul 3! Sârbul, răspuns excelent în fața primului test: Jordan Thompson

Dani Morar

Actualizat 05/07/2023 la 21:51 GMT+3

Novak Djokovic s-a calificat în turul 3 la Wimbledon 2023 și își prelungește seria de invincibilitate pe iarba londoneză. Sârbul a trecut cu bine și de primul test adevărat de pe tabloul masculin, Jordan Thompson, pe care l-a învins în 3 seturi, însă va avea parte de o înfruntare mai grea în 16-imi.

Așa l-a învins Djokovic pe Thompson la Wimbledon! Victorie în 3 seturi pentru Nole

Novak Djokovic s-a calificat fără mari emoții în turul 3 de la Wimbledon 2023, după ce s-a impus în minimum de seturi cu Jordan Thompson, locul 70 ATP. Meciul a fost unul extrem de frumos, iar sârbul a câștigat cu 6-3, 7-6, 7-5, după 2 ore și jumătate. 40 de lovituri direct câștigătoare și doar 13 erori neforțate a avut campionul.
Australianul a opus rezistență începând cu setul secund și a avut un joc variat, combinând loviturile puternice, cu scurtele. Nu a fost suficient însă, iar supremația sârbului de pe iarba londoneză continuă.
Nole a început ca din pușcă partida și nu i-a lăsat adversarului său nicio șansă. Sârbul a reușit break-ul al 3-2, care i-a fost suficient pentru a câștiga setul cu 6-3.
Campionul de pe iarba londoneză a închis runda inaugurală în doar 30 de minute, în ciuda celor 7 ași serviți de adversarul său. Djokovic nu a servit vreun as în primul set, dar a avut procentaj maxim pe primul serviciu.
Setul 2 a durat mai mult de o oră, iar australianul a opus o rezistență mult mai mare. Ambii jucători și-au păstrat serviciul, iar Thompson a reușit să ajungă în tiebrek, după ce a condus cu 5-4 și 6-5.
Citește și:

Novak Djokovic s-a calificat în turul 3 la Wimbledon

La 6-6, Novak s-a concentrat extraordinar și s-a impus cu 7-4. De această dată, sârbul a servit 7 ași, însă adversarul său a fost din nou peste, cu 8. Thompson a salvat și două mingi de break în setul care a durat o oră și 6 minute.
Pentru Djokovic a fost a 41-a victorie consecutivă pe Centre Court, unde nu a mai pierdut din 2013. Atunci, Andy Murray câștiga finala de pe iarba londoneză.
Nole va avea parte de un adversar ceva mai dificil în turul 3. Stanislas Wawrinka sau Tomas Martin Etcheberry, al 29-lea favorit, vor încerca să avanseze în 16-imi și să pună capăt supremației sârbului de la All England Club.
Turneul de Grand Slam de la Wimbledon este programat în perioada 3 - 16 iulie și va fi transmis pe Eurosport și în aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo